avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La adunarea generală a proprietarilor s-a hotărât ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La adunarea generală a proprietarilor s-a hotărât ca locatarii care au câini să plăteasca în plus la întreținere suma de 5 lei. Vă rog să îmi spuneți cât de legală este această hotărâre

Bună ziua.La adunarea generală a proprietarilor s-a hotărât ca locatarii care au câini să plăteasca în plus la intreţinere suma de 5 lei. Vă rog să îmi spuneţi cât de legală este această hotărâre, în baza cărei legi mi se cer aceşti bani si dacă pot face contestaţie. Vă mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Maxiam , utilizator 19:56, 13 Mai 2019
Ati scris pe dracu`! Ati scris:
O hotarire judecatoreasca nu e izvor de drept,
si acuma o dati intoarsa cum ca ati fi scris:
nu orice hotarire judecătorească e izvor de drept,
Pana si un copil de scoala primara vede diferenta.
Dvs sunteti cel care scrie absurditati pe care mai apoi nu si le mai recunoaste si incearca sa deturneze firul discutiei dupa ce i se arata argumentatia legala.

Cand vizitatorii se vor pișa pe pereții blocului si pe pubelele lasate in alee pt descarcat, isi vor lasa smocuri de par in lift si alte asemenea 'beneficii' specific canine, probabil ca se vor pune taxe si pe vizitator.

N-aveti decat sa bateti campii mai departe ...
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
CipM, utilizator
Asta am scris:
"O hotărâre judecătorească (mai ales una în primă instanță) nu este izvor de drept. Doar hotărârile ICCJ sunt izvor de drept. "
Sensul e foarte clar, pentru ca ati dat un exemplu de hotarire in prima instanta, ce poate fi atacata cu apel, unde se poate lua o decizie intoarsa la 180 de grade. Si atunci ce izvor de drept ar fi hotarirea in prima instanta ?

Asta ati scris drept comentariu:
"Se pare ca nu stiti, deciziile ICCJ sunt tot hotarari judecatoresti :)))"
E absurd sau nu !?

Ce altceva trebuia sa recunosc ! Ca doar am pomenit de la inceput de hotaririle ICCJ , care de anul trecut, prin legea 310/2018 sunt si obligatorii.

Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2019
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnilor, bună dimineața!
V-ați cam încins, în special CipM. Sper că nu treceți la lucruri grele.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața! Nu cred ca vom ajunge la asa ceva, e doar o discuție mai "colorata" intre doua persoane încăpățânate în a-și susține punctul de vedere. Înțeleg foarte bine unghiul din care privește dl. CipM, bazat pe existenta prea des a unor persoane ce încalcă regulile de baza ale conviețuirii în comun, însă cred în continuare ca folosirea la limită sau în afara ei a dreptului de decizie a AG poate duce ușor la abuzuri.

Dealtfel apreciez mult contribuția partenerului meu de dialog la corecta informare a celor ce au "dileme" pe aceasta secțiune de forum.

e doar o discuție mai "colorata"

Eu vă apreciez pe amândoi și mi-ar părea rău să ajungeți la conflict.

Alte discuții în legătură

Taxa impusa de asoc de proprietari pentru animale de companie foy floricel foy floricel Asoc. de proprietari vrea sa impuna o taxa lunara pt toti detinatorii de câini. Invoca art. 47 lit.d din legea 230/2007 (chetuieli pe beneficiari) si art.50 ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Aseară la a.g. s-a votat ca toți cei care au câini în bloc să plătească 5 lei / lună marinicafarafrica marinicafarafrica Aseara la sedinta de bloc cineva a venit cu ideia ca toti locatarii din bloc care au caine sa plateasca o taxa suplimentara la intretinere adica 5 lei pe luna. ... (vezi toată discuția)