avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca pierduta de catre firma la care lucram
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca pierduta de catre firma la care lucram

Buna ziua,

Acum 2 luni am plecat de la firma la care lucram. Am sunat la ei pentru a-mi recupera CM insa mi s-a raspuns ca s-a pierdut in momentul in care se facea mutarea sediului firmei si ca nu au mai gasit-o de atunci. Au o copie dupa cartea mea de munca insa nu stiu daca imi este de folos. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in astfel de caz. Mentionez ca am o vechime in cartea de munca de 15 ani. Am lucrat la 2 firme inainte care sunt dizolvate pana in anul 2000.
Am mai lucrat la o firma care are sediul in cealalta parte a tarii unde imi e foarte greu sa ajung. Nu mi se pare normal sa alerg eu dupa toate informatiile pe care le aveam pe cartea de munca atata timp cat nu sunt vinovata pentru pierderea ei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:12, 25 Noiembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate, chiar daca aveti o copie a carnetului de munca trebuie sa mergeti dvs la fiecare angajator si sa luati adeverinte de vechime pentru a putea fi completat duplicatul.
Multumesc. Credeam ca voi scapa de alergatura :(
Din pacate copia dupa carnetul de munca pierdut nu ajuta. In primul rand pentru ca este o simpla copie, nu un document certificat, in al doilea rand pentru ca inscrierea vechimii de la alte societati decat cea care intocmeste carnetul se face doar in baza adeverintelor de vechime.

Copia dupa carnetul de munca va poate fi de folos ca fostii angajatori sa identifice mai usor perioadele lucrate si sa mearga tinta in arhiva.
Imi pare rau pentru dvs. dar aveti de alergat sau puteti face imputernicire la notar pentru respectiva persoana si sa se ocupe de solicitat adeverinte de vechime pe la locurile de munca anterioare.

Cu duplicatul dupa carnetul de munca puteti verifica daca au inregistrat tot.

Alte discuții în legătură

Pierderea cartii de munca dumary dumary Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat?.Am terminat cele 42 zile de concediu de lauzie si urmeaza sa-mi depun dosarul ptr. indemnizatia de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)