avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teroare in trafic - in ce lume traim ?!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teroare in trafic - in ce lume traim ?!?

In weekend, o prietena se intoarcea cu sotul ei acasa. Fiind un drum cu gropi mergeau putin mai incet, ea fiind gravida. La un moment dat se aflau intr-o depasire cand din spate apare o masina ce mergea cu viteza si care incepe sa le dea blituri si claxoane sa se dea la o parte. Dupa ce le-au tatonat cu amenintari, injuraturi inclusiv frane bruste in fata masinii, si-au continuat drumul. Dupa cativa km au intrat intr-o localitate iar o trecere de pietoni, apare din nou masina respective si vireaza brusc in fata lor blocandu-le calea astfel fiind nevoiti sa opreasca. Din masina se dau jos 3 indivizi bine facuti care se reped spre masina prietenei mele si incearca sa descida usile. Incep toti 3 concomitent sa traga de usi, sa dea cu pumnii in geamuri si cu piciarele in masina. Asta inafara de amenintarile si injuraturile de riogare. Prietena mea si sotul ei au inghetat pur si simplu cand au vazut ce se intampla, norocul lor a fost ca usile erau blocate dinainte ca altfel nu stiu ce se putea intampla. Dupa ce indivizii vad ca nu reusesc sa deschida vreo usa, se urca pe capota cu picioarele si incep sa sara si sa le distruga masina. Intrun final dupa minute bune de teroare pleaca, lasandu-i pe cei doi in stare de soc, si cu tabla masinii cu multe stricaciuni.
Dupa incident au fost la politie unde au depus o plangere.
Partea mai grava e ca din cauza socului ea a fost la un pas sa piarda sarcina. Dupa incident toata ziua ia fost rau cu greturi si varsaturi. De plansete nici nu mai are rost sa amintesc. Ulterios a fost si la medic la control si verdictul a fost ca daca sarcina era intr-o stare mai incipienta ar fi pierdut-o. A primit si de la medic documente care atesta dereglarea sarcinii in urma incidentului.

Probabil sunteti cu totii deacord cu mine ca asemenea animale n-ar trebui sa scape nepedepsite. Drept urmare ce ar fi de facut? Plangerea inaintata la politie ar avea vreun rezultat multumitor ? Politistul care se ocupa de caz le-a zis ca o sa incerce sa-i faca pe indivizi sa le plateasca despagubiri pentru reparatia masinii.
Se poate ca pe baza declaratiei sa se deschida automat proces in instanta sau trebuie deschis proces civil ? "Tablele" masinii sunt incomparabil de neinsemnate fata de teroarea si spaima suportata de cei doi tineri. Pacat ca legea este prea blanda.
In eventualitatea unui proces marturia lor e suficienta? Au fost si alti martori la eveniment insa trebuie gasiti. Cum ar trebui procesat si ce pedepse pot sa primeasca indivizii respectivi ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:58, 25 Noiembrie 2009
Ii felicit pentru ca au formulat o plangere penala!
In baza declaratiilor partilor vatamate, cat si a recunoasterii din grup (in eventualitatea in care dvs. sau organele de cercetare au solicitat asa ceva) se va purcede ;la identificarea faptuitorilor.
O alta proba o constituie si daunele aduse autovehiculului. Banuiesc ca a fost retinut numarul de inmatriculare al autovehiculului in care se aflau faptuitorii (este un element foarte important).
Plangerea la politie va avea efect.
Alti martori sunt foarte importanti in cauza.
Este f important sa se identifice persoanele in cauza si sa se dispuna inceperea urmaririi penale, apoi procurorul va stii ce are de facut.
Sper sa reusiti!
Barem nu i-ati filmat cu telefonul mobil!
Amenintarea si distrugerea merg, numai sa sa se poata dovedi. Probabil ca nu sunt chiar la prima infractiune de genul asta.
Sunt intru totul de acord cu Daniela. Sigur sunt genul de batausi neanderthalieni din zona care cauta orice prilej pentru a-si arata "capacitatile" in domeniu! Oricum , cu sau fara inregistrare , exista urmele lasate pe masina!
neaparat plangere penala sa le faca si pe lana daune materiale pt reparaea masinii dar si daune morale pt socul trait, care i-a pus in pericol copilul.


*** cat "domnii" erau urcati pe masina, de ce oare, domnul de la volan, nu a pornit masina cu ei pe capota...ca sigur la asta nu se asteptau... eu asa as fi facut...ca daca iei viteza, nimeni nu se poate tine fara sa alunece jos de pe capota,mai ales daca erau mai mult urcati.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
"Dupa cativa km au intrat intr-o localitate iar o trecere de pietoni, apare din nou masina respective si vireaza brusc in fata lor blocandu-le calea astfel fiind nevoiti sa opreasca."
Dupa cum se vede in relatarea celor care au patit-o nu prea aveau cum deoarece masina lor era blocata de masina atacatorilor.Si mai bine ca nu au facut-o ca din victime deveneau ei agresori sau cine stie daca se accidentau agresorii si din "cercetarile politistului de acolo"poate ca reiesea ca a fost un accident si ei au parasit locul accidentului,si era mai rau tot pentru ei.

Alte discuții în legătură

Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Lovituri si alte violente Simica Simica Buna ziua .Am fost lovit de mai multe persoane cu bate fara motiv am certificat m.l. cu zile de ingrijiri sub 20 cu toate ca au trecut mai multe luni ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere, loviri, jigniri, amenințări din partea poliției locale. cum pot obține daune morale pentru ce mi s-a întâmplat? Gioni2021 Gioni2021 Salutare! Mă poate ajuta cineva cu un sfat ? Intenționez să dau în judecată Poliția Locală si Serviciul 112 si să cer daune morale imense.(Cu ... (vezi toată discuția)