avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de construire locuinta/contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de construire locuinta/contract de vanzare cumparare

Am urmatoarea nelamurire:

- un "contract de construire de locuile proprietate personala" (eliberat de catre OCLPP Bucuresti) reprezinta ca respectiva persona (dupa achitarea obligatiilor a devenit proprietar) a devenit proprietar al respectivei locuinte?
- nu trebuia sa existe un contract de vanzare cumparare?
- ce reprezinta actul de proprietate? (cele de mai sus?)

sau sunt 2 documente "paralele" care au aceiasi finalitate=proprietar dupa achitare obligatii.

Pun aceasta intrebare deoarece am avut o situatie din 2 localitati cu imobile:

- unul achizitionat de la stat cu vanzare -cumparea
-unul in Bucuresti prin contractul respectiv.

Bineinteles ca actul din Bucuresti a fost intabulat si inscris in cartea funciara.
Cel mai recent răspuns: nirdoc , utilizator 16:50, 12 Iulie 2010
in sfarsit pot raspunde...probabil este o problema tehnica a formului.
So, am urmatoarele precizari ca sa incadram mai bine nedumerirea mea:

1. contractul initial este "Contract pentru construire locuinte proprietate personala" si este standard, asa cum se facea prin 1970-1975 de catre Oficiul Pentru Construirea de Locuinte Proprietate Personala.

2. in contractul de la punctul 1 este precizata "construirea unei locuinte proprietate personala" si apare si pretul acesteia.

3. in Proces verbal de predare receptie se spune clar ca beneficiarul "primeste in deplina proprietate"

Probabil sunt zeci de persoane in aceasta situatie.

Pe baza acestui act s-au realizat Vanzari Cumparari ulterioare cu alti proprietari.(+intabulare cadastru)
Atunci e clar, zic eu.
Nu se face CVC, locuinta se edifica pentru noul proprietar, cine construieste face documentatia cadastrala si la Cartea Funciara prin procesul-verbal de predare primire se intabuleaza proprietarul.
Asta este ca si apartamentele construite de stat in 1978-1982, apartamente la care proprietarii aduc ca si act de provenienta proces verbal de predare primire, sau pe atunci se emiteau tiluri de proprietate.
apropo exista un document numit "titlu de proprietate apartament"? imi este putin neclar deoarece vreau sa stiu ce documente trebuie luate de la primul proprietar si care sunt corecte.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
dever, utilizator
buna seara!
de la prop veti lua urmatoarele documente:
-contract de construire
-proces verbal, apropo asta e actul prin care se transmite dr de prop
-chitanta de achitare integrala copie/original
-titlu de proprietate.
nu va mai bateti capul atata, actele sunt in regula!
dever a scris:

in sfarsit pot raspunde...probabil este o problema tehnica a formului.
So, am urmatoarele precizari ca sa incadram mai bine nedumerirea mea:

1. contractul initial este "Contract pentru construire locuinte proprietate personala" si este standard, asa cum se facea prin 1970-1975 de catre Oficiul Pentru Construirea de Locuinte Proprietate Personala.

2. in contractul de la punctul 1 este precizata "construirea unei locuinte proprietate personala" si apare si pretul acesteia.

3. in Proces verbal de predare receptie se spune clar ca beneficiarul "primeste in deplina proprietate"

Probabil sunt zeci de persoane in aceasta situatie.

Pe baza acestui act s-au realizat Vanzari Cumparari ulterioare cu alti proprietari.(+intabulare cadastru)

Actele dvs sunt in regula! Nu trebuie sa va faceti probleme!
Dna avocat Ioana Cristea vi le-a indicat foarte corect!
=D>

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament construit in 1985 verde5intens verde5intens detinem -eu si sotul meu un apartament proprietate personala pe care l-am dobandit in urma unui contract de constuire incheiat intre noi si IJGCL= firma ... (vezi toată discuția)
Cum scot un duplicat de pe actul de proprietate pierdut? Mihaita Elena Mihaita Elena Locuinta a fost cumparata prin I.C.V.L centrul 6 in 1978 si a fost data in folosinta in 12.04.1979. Precizez ca locuintei nu i s-a facut cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparea apartament-sume achitate armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Am achizitionat un apartament care are un istoric de mai multi proprietari. Primul proprietar a achizitionat apartamentul de la stat (Oficiul ... (vezi toată discuția)