avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul soț a schimbat religia copilului nostru fără consimțământul meu. Îi pot face reclamație?

Ii pot face reclamatie fostului sot ca i-a schimbat religia copilului nostru fara consimtamantul meu avand in vedere ca avem custodie comuna?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:52, 25 Iunie 2019
Multumesc tuturor pentru sfaturi!Copilul locuieste in Romania si faptul ca ii este insuflata alta religie(sau mai bine spus secta,cum preciza cineva mai sus)o afecteaza la scoala.O sa incerc totusi sa depun o reclamatie!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Religia se schimba dupa dorinta. Azi poti fi evreu si maine trece la budism. Daca copilul vrea trece la hinduism, daca se supara din nou se face mormon pentru 3 zile si apoi se declara ateu. Nu exista consimtamant. Il puteti boteza in orice religie de oricate ori va tin băierile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare o are o religie, chiar daca astazi ise spune altfel... Suntem o natie care nu punem accent pe libertatea de alegere, si nici pe oferirea de informatii adevarate in ce priveste existenta lui Dumnezeu si cum un om se poate raporta la El. Ceea ce stim noi de religie este o industrie de manipulare si spalare de creier, toate cu scopul de a deveni dependenti de misticism si de persoanele care nu au realizat ceva in viata decat de a manipula oameni, cu privire la moarte si judecata. Unui copil ar trebui sa i se spuna adevarul cu privire la religie, nu traditii sau inchipuiri. dar cine sa o faca daca de generatii se vehiculeaza "asa am pomenit" fara o logica si fara dovezi? Ori astazi o credinta religioasa fara dovezi, este inselatorie, din care unii castiga, (vezi popii si preotii in ce lux traiesc) si restul oamenilor care se amagesc cu inselatoriile lor. Vedeti poate tatal a schimbat religia intr-una adevarata, ceea ce ar fi foarte bine...
Doamna, ne spuneati ca a schimbat religia, nu ati spus ca e vorba de o secta sau ca e afectat copilul la scoala. Cred ca nu ar trebui sa faceti plangeri, acestea fiind inutile in aceasta situatie. Mergeti la un avocat si incercati sa va faceti probe intai si vedeti ce alte variante in afara de plangeri fara efect puteti face.
Pe de alta parte, sunteti in Spania, copilul in Romania, copilului ii sunt insuflate idei din acestea de la 3 ani, acum e la scoala, afectarea a venit cand? In ultimul timp? Caci daca era influentat de la 3 ani, poate ca nu religia e problema...
Nu stiu mai nimic, stau sa ghicesc... vorbiti fata in fata cu cineva, caci aici ne chinuim degeaba.
1. In Spania se aplica legile spaniole.

2. La varsta de 3 ani nu se "schimba" religia unui copil, ci abia o invata. Adica o invata p-aia in care se nimereste a fi educat. Botezul inseamna din punct de vedere juridic ca un copil a facut baie, nimic mai mult. Nu inseamna ca e pecetluit juridic sa devina credincios ortodox. Daca asta e situatia, fapta tatalui nu constituie infractiune nici in Spania, nici in Romania.

3. Orice secta care nu este periculoasa pentru societate are dreptul la existenta. De ex. daca nu bat copiii cu biciul, nu-i abuzeaza sexual pe banda rulanta (ca asa si preotii catolici au abuzat copii, desi religia catolica nu recomanda asa ceva), nu-i invata sa fure, etc. inseamna ca secta nu incalca nicio lege.

4. Ca ar fi solutia dvs.? Sa fie spalat pe creier pana cand devine credincios ortodox? Si daca nu vrea sa devina ortodox, ce sa-i faca? Sa-l bata si sa-l exorcizeze cu post negru, ca pe aia de la Tanacu? Vreti ca asta sa decida judecatorul? Ar putea sa creada ca aveti delir mistic si ca reprezentati un pericol pentru copil.

5. Tatal nu poate fi fortat sa mearga-n vacanta. De asemenea, cititi hotararea de divort daca aveti dreptul a lua copilul in vacanta. Daca aveti de gand sa mearga "in vacanta" in Romania si sa nu se mai intoarca in Spania, veti ajunge la puscarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Obligativitate act doveditor apartenenta cult religios pentru acordarea zilelor libere haver1989 haver1989 Buna ziua, Nu mi se acorda zilele libere deoarece nu pot demonstra ca sunt evreu. Pe langa acest aspect pot primi doar 2 zile din cele 6. Este normal? (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)