avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o casă care la data vânzării avea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o casă care la data vânzării avea sistem de alarmă, dar la predare acesta nu mai era. Se consideră că sistemul de alarmă este parte din casă?

Am cumparat o casa care la data vanzarii avea sistem de alarma, dar la predare acesta nu mai era. Se considera ca sistemul de alarma este parte din casa?

M-am uitat in anuntul agentiei imobiliare si nu apare niciun sistem de alarma... Mai pot face ceva?
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 16:57, 6 Iunie 2019
Sunt zeci de modalitati, depinde de situatia reala, nu sunt scenarist sa ma gandesc cum ar fi fost daca...
"M-am uitat in anuntul agentiei imobiliare si nu apare nici un sistem de alarma..."

Intrebare pentru Maki4: De ce totusi ati semnat de primire?
Pai nici in poze nu aparea sistemul de alarma...
Eu am vandut un apartament unde aveam instalat sistem de supraveghere. Dar de fapt era al firmei care asigura interventia in caz de efractie. In momentul vanzarii am instiintat firma iar ei au demontat sistemul si l-au montat la noua adresa. Totusi au am instiintat cumparatorul ca sistemul va pleca odata cu mine.

Erick75 a scris:

Eu am vandut un apartament unde aveam instalat sistem de supraveghere. Dar de fapt era al firmei care asigura interventia in caz de efractie. In momentul vanzarii am instiintat firma iar ei au demontat sistemul si l-au montat la noua adresa. Totusi au am instiintat cumparatorul ca sistemul va pleca odata cu mine.

Deci alarma nu este parte din imobil, fiind instalata (probabil ca gratis ori in baza platii unei sume mici) in baza contractului de servicii. In afara de faptul ca firma a translat sistemul la noua adresa banuiesc ca exista si posibilitatea ca sistemul sa ramana instalat la vechea adresa, daca noul proprietar dorea sa preia si mentina contractul de servicii cu firma de interventii, iar d-voastra sa va instaleze un sistem nou la noua adresa.

Alte discuții în legătură

Dreptul asupra proprietatii cu eliberare ulterioara SMAna SMAna Buna ziua, Am cumparat un imobil in luna august cu clauza de eliberare ulterior, respectiv saptamana viitoare. Am anuntat de la inceput ca intentionez sa ... (vezi toată discuția)
Societatea electrica poate face orice vrea? Lycidas Lycidas [b]Cand poate o societate electrica sa isi monteze contoare electrice pe cladirea proprieate personala, fara acordul proprietarului de drept. Care este ... (vezi toată discuția)