avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca cu acordul partilor

Buna ziua,
lucrez de 1 an la o firma de vanzari si zilele trecute mi s-a spus sa imi caut alt job.Fara nici un motiv clar.Asa se procedeaza mai nou in firma.Mi s-a cerut sa-mi scriu demisia in aceste zile si mi s-a spus ca raman angajata pana la data de 31 decembrie.Am refuzat sa semnez demisie pt ca nu am functie de conducere,deci preavizul poate fi doar 15 zile(la care angajatorul poate renunta ,din cate am citit eu prin codul muncii),iar de acum pana in 31 decembrie sunt mai mult de 30 de zile.Voi semna doar decizie de incheiere a contractului de munca cu acordul partilor.Astazi-asa mi s-a spus.Mi s-a promis 1 salariu compensatoriu pe luna ianuarie.Exista baza legala pentru a mi se acorda acest salariu,in cazul in care ne desprtim cu acordul partilor sau e posibil sa raman doar cu promisiunea?Acum mi s-a spus sa solicit eu icheierea cinctractului cu acordul partilor,trebuie sa precizez acolo ca vreau salariul compensator si plata zilelor de concediu neefectuate?

Multumesc
Bine ar fi nici sa nu semnati nici o demisie.
Daca vor sa desfiinteze postul, nu au decat. Daca va semnati demisia nu cred ca veti gasi un loc de munca maine, pierdeti dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj si de masuri de combatere a somajului si cel putin un salariu compensatoriu.
Nu semnati nimic cu acordul partilor ,d.na Marioara are dreptate poate fi o mare pacaleala.Nu veti beneficia de salar compensator si nu veti avea dreptul la somaj.Nu semnati nimic care sa fie din initiativa dvs.si intrati pe net sicititi daca aveti posibilitatea Codul Muncii din scoarta in scoarta si o sa va dati seama la ce ne referim toti.Va urez succes,Toti cei de aici m-au invatat si pe mine numai de bine si m-au oprit de a face aceleasi greseli.
nikol.ilea a scris:

Bine ar fi nici sa nu semnati nici o demisie.
Daca vor sa desfiinteze postul, nu au decat. Daca va semnati demisia nu cred ca veti gasi un loc de munca maine, pierdeti dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj si de masuri de combatere a somajului si cel putin un salariu compensatoriu.

Corect.
Sa nu semnati.
Daca sunt sinceri, nu e nevoie de cerere de acum. Le promiteti ca o sa o scieti atunci-daca tot este cu acordul partilor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Cerere de somaj facuta de angajator ??? anne_marieee anne_marieee Am fost in concediu medical pentru crestere copil, am revenit la lucru, am lucrat 1 luna si angajatorul nu face fata cheltuielilor din firma si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului integral aylvys aylvys in luna iunie ne au anuntat ca trebui sa facem pfa daca nu demisia.a trecut vara si nu au mai spus nimic acum au pus un afis in care scria ca de la 30 09 2009 ... (vezi toată discuția)