avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la HC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la HC

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati cu acest raspuns.
Am o hotarare civila si as dori sa fac recurs, va rog sa-mi spuneti daca se plateste o taxa in prealabil depunerii recursul?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
April12, utilizator
Buna ziua,
A fost proces (fond) la judecatorie, am facut apel si totul s-a petrecut la Tribunal, mi-a fost respins apelul prin aceasta HC, dupa cum am spus au fost 2 infatisari de la care nu am lipsit...si doresc sa fac recurs la HC care s-a emis/decis ptr eu consider ca a fost totul superficial si instanta era mai atenta la tel mobil. In plus consider ca parata este favorizata de catre sistem si a gresit foarte mult catre mine...se numeste inselaciune.
Inteleg ca recursul ajunge la Curtea de Apel?
Azi...cel tarziu...trebuie sa-l depun. Se incheie cele 30 zile.
Șansele dvs sunt mici daca nu ati inteles sa va angajați avocat.In timp ce in apel puteti sa motivați apelul atat in ceea ce priveste probleme de fapt dar și de drept,în recurs trebuie să va încadrați în motivele prevăzute de lege,recursul este o cale de atac mai tehnică.
Eu am inteles, insa timpul este scurt si ca atare trebuie sa formulez eu cererea de recurs
Sansele poate nu sunt chiar atat de mici.
Eu inteleg ca prin recurs se poate anula HC si instanta va retrimite dosarul sa se rejudece?
Ce doresc eu, va rog, sa stiu sunt urmatoarele:
- la apel instanta a avut 2 judecatori (presedintele + 1 judecator) si stiu ca trebuie sa fie in total 3? (nu mai spun ca in formula aceasta, in timpul sedintei, tel mobil era la mare cautare, faceau pauze dese, ca si cum se consultau, punandu-si cate un dosar/foaie in fata)
- nu am ajuns sa achit taxa de timbru care stiu ca reprezinta jumatate din taxa pe care am achitat-o ptr apel (ex. 600 lei, acum voi da 300 lei?)
- aceasta taxa se poate achita si ulterior sau astept ca instanta sa-mi puna in vedere?
- in copie trebuie sa atasez si HC si concluziile scrise?
- sau depun cererea si voi expune pe cat de scurt posibil firul evenimentelor? In cate pagini trebuie sa ma incadrez?
Astept cu real interes raspuns din partea dvs!
Va multumesc anticipat!
Cererea de recurs se poate trimite si electronic sau doar prin posta?

Alte discuții în legătură

Recurs dupa apel Martonze Martonze 1. La care instanta se introduce cererea de suspendare a executarii unei hotarari din apel? 2. Recursul catre Curtea de Apel se poate inainta inainte de ... (vezi toată discuția)
Cui se adreseazã cererea de recurs ºi în ce cont plãtesc taxa judiciarã de timbru? 28lacra 28lacra In cazul in care am avut o actiune in prima instanta la tribunal (pe vechiul cod) va rog sa-mi spuneti catre cine formulez cererea de recurs (Presedintelui ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua.solicit ,va rog frumos un sfat juridic in urmatoarea problema pe care o am eu;;;am depus in instanta o cerere de recuperarea a drepturilor banesti pe ... (vezi toată discuția)