avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat de soti cu bani donati de parinti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat de soti cu bani donati de parinti - probleme !!!

La notariat s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare prin care 2 soti cumpara un apartament cu bani primiti ca dar manual (donatie) de la parintii sotiei ca procuratori de fonduri.
Contractul se incheie intre vanzatori, cumparatori si parintii sotiei ca procuratori de fonduri (toti semneaza contractul).
Problema care se pune este: cum poate fi "eliminat" sotul din contractul de vanzare-cumparare ?
Motive de revocare a donatiei fata de sot sunt, dar obiectul donatiei nu cred ca este o parte din apartament, este suma de bani.
Voi ce parere aveti ?
Cum se poate rezolva problema astfel incat dreptul de proprietate al sotului sa fie radiat din cartea funciara, sa ramana proprietari sotia si eventual parintii acesteia ca procuratori de fonduri ?
Cel mai recent răspuns: amy_pilot , utilizator 11:36, 7 Iunie 2006
Fireşte că sunt în aceeaşi situaţie, cu deosebirea că mă aflu în locul soţului care se vrea a fi "eliminat" (nu neapărat de către soţie, care mai ţine încă la mine, cred, ci de socri). ªi, întrucât sunt destule şanse ca să provoace un divorţ atminteri neîntemeiat (pentru că îmi iubesc în continuare soţia, nu beau, nu fumez, nu o înşel, câştig mai bine decât ea, scriu corect româneşte, nu ascult manele, nu înşel lumea cu nimic etc), cu toate acestea în ochii socrilor care mi se adresează cu "labagiule!" apar drept o poamă, un "ingrat", nerecunoscător pentru efortul [mult întârziat, pentru că ar fi putut să ne ajute mult mai devreme dacă nu aveau alte priorităţi mai importante decât copiii] de a ne oferi un sprijin de ochii lumii, pentru a ne putea scoate ochii apoi săptămânal, deşi nu a fost un cadou, ci doar un împrumut rambursabil.
De-aia zic, şi soţul tău ar putea fi un băiat la fel de bun şi de sensibil ca şi mine şi ar fi păcat să vă bateţi joc de el. Eu, unul, sunt luptător de felul meu şi nu mă las prea uşor batjocorit, dar el... mă rog, poate fi şi un nemernic, cum spui, dar fără exemple concrete nu putem şti.
ªi oricum, din câte am citit de ieri până azi, nu aveţi ce să-i faceţi ca să-l scoateţi din contract fără voia lui.
În ce mă priveşte, înţeleg că voi avea dreptul la jumătate din valoarea apartamentului la preţul curent din care a fost scăzută donaţia oferită de socri, pentru că ei practic au oferit o sumă de bani, nu apartamentul propriu-zis. Asta dacă nu mă împac cu nevestica între timp şi-i las cu buza umflată pe socrii cei acri la suflet. Mă înşel, dle avocat?
In legatura cu problema ta, la prima vedere ai dreptate (in privinta apartamentului), dar ca sa nu divorteze de tine nu cred ca mai ai vreo sansa. Sotia ta nu trebuia sa plece urechea la vorbele socrilor tai, trebuia sa fie alaturi de tine. In acest caz nu trebuie sa o regreti.
Incearca totusi ca sa nu iti para rau ca nu ai facut totul pentru a salva casnicia.
...nu vedeti padurea din cauza copacilor...pai daca avem donatie...dar manual...avem acordul sotului care recunoaste faptul ca banii provin din donatie, bun propriu al celuilalt...avem subrogatie reala...rezulta si caracterul de bun propriu al apartamentului deoarece vine si inlocuieste un bun propriu(banii in speta)...
hai nu ma innebuni mai dragomire.
asa ai invatat tu la scoala ma baiatule ? sssttt ! sa nu te mai auda si altii ca o sa te creada :D

d-l jurist FlDan - daca sotul are un avocat cat de cat bunicel nu o sa-l poti scoate din CF fara a dovedi vreuna din acele 3 situatii de ingratitudine. Pana acum nu ne-ai povestiti de nici una dintre ele.
Povesteste-ne .. si ne mai dam si noi cu parerea ..

...baaaaaiiii gavrile...pai tu asa ai invatat sa vorbesti la scoala?...cum care scoala?... :">...

Alte discuții în legătură

Bun comun sau nu? procurator de fonduri stefanvioleta stefanvioleta buna ziua ! sunt casatorita de 15ani am o fetitade 12ani si eu nu sunttrecuta an contractu casei casa fiind cumparata an timpul casatoriei si tatal sotului ... (vezi toată discuția)
Lamurire-partaj KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica ... (vezi toată discuția)
Bună seara, in 1990 socrii mei au achiziționat un apartament ... Cristian Pisică Cristian Pisică Bună seara, In 1990 socrii mei au achiziționat un apartament iar 75% din suma provin din partea părinților socrului meu.(Este contract de vânzare ... (vezi toată discuția)