Alexandru Andreescu a scris:
Inteleg ca prin succesiune, ati dobandit proprietatea asupra noului teren, iar acesta se afla in rural (am interpretat astfel luand in calcul contractul de mana si valoarea curenta a terenului). Corectati-ma daca gresesc.
Dat fiind faptul ca noul proprietar, prin actiunile lui, este evident ca nu este de buna credinta, va recomand urmatoarele 2 rezolvari:
1) Amintiti-i noului proprietar ca dvs sunteti in continuare poprietarul legal al terenului. Iar legea civila aplicata in rural are o regula esentiala: in dovedirea proprietatii, cladirea urmeaza casa.
2) Daca acesta refuza perfectarea actelor de proprietate si transcrierea impozitului pe numele sau, puteti dona terenul UAT-ului (primariei). Dupa aceea, noul proprietar se poate judeca linistit cu primaria ca sa-si obtina proprietatea in instanta.
V-am oferit aceste recomandari, fiindca se pot dovedi mult mai rapide si eficace decat timpul pierdut prin instante. Pana la urma, noul proprietar se foloseste doar de nesimtire si nepasare, iar dvs trebuie sa-i faceti jocul in favoarea dvs.
Da,am moștenit terenul,am Certificatul de Moștenitor,este rural,teren intravilan,dar pe care el între timp a construit casa și altele!El are o hârtie de mâna făcută de tatăl meu prin care i ar fi vândut acel teren,la vremea aceea!Daca donez acel teren primăriei,nu cred ca se va schimba ceva,pentru ca domnul primar e unchiul celui care nu vrea in nici un fel sa facem actele!Cred ca in afara de instanța,nu pot rezolva altfel nimic...Mulțumesc