avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O să-i cumpăr tatălui meu o garsonieră cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O să-i cumpăr tatălui meu o garsonieră cu jumătatea lui din suma moștenită. Cum dovedesc pentru ce am folosit banii, ce dovadă pot avea că eu i-am cumpărat casa?

Buna seara!
Eu cu tatal meu am vandut o casa (in urma unei mosteniri), iar banii i-am impartit in mod egal.Pretentia tatalui meu, este sa ii cumpar o garsoniera din jumatatea lui de bani, lucru care urmeaza sa fac, doar ca eu ma voi ocupa de tot, iar el decat va fi chemat sa se mute in casa noua.
Eu ma voi intalni cu proprietarul, ii voi face transfer de bani si voi obtine garsoniera care v-a fi trecuta pe numele tatalui meu.
Intrebarea mea este, cum pot dovedi eu pe viitor ca i-am dat jumatate de bani (prin achizitia garsonierei)?Cu alte cuvinte, el poate sa vina dupa 3 zile, sa imi spuna ca el vrea jumatatea lui din mostenire, ce dovada pot avea eu ca i-am cumparat o casa pe numele lui?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pyanystul , utilizator 10:52, 26 Iunie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa cumparati pe numele lui, oricum ar fi trebuie sa va imputernicesca special pt asta, sa cumparat in numele lui si pt el. In contractul de vanzare cumparare, , scrieti de unde provin banii si e ok, iar transferul il puteti face si din contul dvs.

gi-jane2 a scris:

Ca sa cumparati pe numele lui, oricum ar fi trebuie sa va imputernicesca special pt asta, sa cumparat in numele lui si pt el. In contractul de vanzare cumparare, , scrieti de unde provin banii si e ok, iar transferul il puteti face si din contul dvs.

Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt comune? asya_carmina asya_carmina As vrea sa stiu daca se poate sa cumpar un apartament doar pe numele meu, sunt casatorita de 4 ani si am si un copil, insa banii pentru cumparare provin din ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune Georgetadanielastroe Georgetadanielastroe Buna ziua ,am fost căsătorită in anul 1985 ,in anul 1989 despărțită in fapt in urma căsătoriei rezultă 2 copii.An anul 2000 decedeaza mama mea,in 2001 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din concubinaj ContSters298656 ContSters298656 Subiect: Drept creanta iubitul meu Acum aprox 8 luni am cunoscut un strain, dupa 6 luni relatia noastra a devenit mai serioasa. La un moment dat i-am cerut ... (vezi toată discuția)