avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu sau fara minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu sau fara minori

Buna seara, sotia are dintr-o casnicie anterioara un minor de 12 ani, in caz de divort, se considera divort cu minori sau fara?
Intreb in ideea sa stiu daca putem divorta si la starea civila.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alex201888 , utilizator 00:48, 9 Iulie 2019
Imobilul este cumpărat în timpul căsătoriei, sau înaintea căsătoriei`?
Dacă este din timpul căsătoriei, nu contează că e doar pe numele dvs, se consideră bun comun, și are dreptul să primească și ea la partaj o cotă de 50% din imobil.

Certificatul de căsătorie probabil îl va prezenta soția la starea civilă sau la notar, dacă doriți să divorțați amiabil. Veți primi certificat de divorț, nu vă mai trebuie cel de căsătorie.
Imobilul este luat inainte de casatorie, cand eram in concubinaj, credit de prima casa facut pe numele meu
Dacă ați plătit rate lunare la credit pe timpul căsătoriei, soția are și ea un drept de creanță. Se consideră că ați plătit ratele din banii comuni, și soția trebuie să primească ceva din acei bani.

Fiind bun propriu cumpărat înaintea căsătoriei oficiale, nu veți partaja imobilul, dar soția va primi la divorț un drept de creanță, dacă îl va cere.
Probabil de asta vă sechestrează contractul de V/C al casei.....
Da, in principiu stiu cele expuse de mai sus, dar daca are pretentii banesti nu trebuie sa le demonstreze cu inscrisuri/documente? Adica hai sa platesc eu 1800 lei rata lunara plus utilitatile casei si ea sa sparga salariul ei pe nush ce balarii, si apoi sa ii dau tot eu ei jumatate din sumele achitate de la casatorie incoace!?!! Unde e dreptatea/logica, ca parca nu o vad...
Revenind la intrebarea initiala, cum pot recupera actele pe baza legala? Din punctul meu de vedere e un abuz din partea ei, neavand niciun drept asupra acelor acte.
Va multumesc pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Usa inchisa inainte de divort nelu1976 nelu1976 Buna seara!Sunt casatorit legitim de 2 ani +concubinaj 5 ani.Sotia mea detinea un teren in timpul concubinajului pe care am facut o casa in perioada ... (vezi toată discuția)
Partaj divort - uzu fruct viager allecsandru allecsandru Buna ziua Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)