avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate folosi administrația asociației în alt scop o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate folosi administrația asociației în alt scop o sumă de bani plătită, în avans, pentru întreținere?

Administratia asociatiei de locatari a folosit o suma de bani pe care am platit-o in avans pentru intretinere (3 luni avans cu chitanta) pentru a completa fondul de rulment marit (platisem fondul initial dar a fost ulterior majorat datorita datornicilor).Acum primesc somatii ca am de achitat intretinerea si ulterior se vor si acumula penalitati.Este legal ca banii pentru care mi s-a emis o chitanta sa fie folositi in cu totul alt scop fara ca macar sa mi se ceara acordul?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 22:09, 1 August 2019
Am citit legea cred ca de 50 de ori...si n.am văzut nicaieri sa scrie ca prevederea ce reglementează modul de înscriere a debitelor in Cartea funciară se refera si la acțiunea in instanta. N.am văzut nicaieri in articol si mențiunea "instanta ci doar "carte funciara" asa cum n.am văzut nicaieri in articolul ce reglementează acțiunea in instanta si referirea la salariul minim. In ultimul caz n.am văzut decat referirea la perioada dupa care se poate incepe actiunea, 90 de zile de la afișarea listei sau 60 de zile de la expirarea perioadei în care puteplputeauatite datoriile ( intretinerea).
Poate pune cine un link, nu exclud sa nu fi fost atent la citarea legii.
Multumesc anticipat
Sau poate contesta sumele ce-i revin de plata, sub forma de intretinere, daca considera ca nu sunt corect si legal atribuite.

Eu zic sa contestati majorarea fondului de rulment in dreptul dvs. Asociatia nu poate hotara majorarea fondului de rulment deasupra legii. Legea prevede ca fondul de rulment sa fie la nivelul unei luni calendaristice. De regula luna cea mai scumpa. Dar daca dvs. achitati suma de 40 lei lunar, fondul de rulment nu ar trebui sa depaseasca 100 lei cu toata rata inflatiei adaugata. Legea 196/2018 prevede ca daca exista execent incasat, adica fondul de rulemnt este mai mare decat pevede legea, administratorul este obligat in 30 de zile sa-l restituie. Iar daca cheltuielile unui apartament s-au majorat fata de fondul de rulment, la fel administratorul trebuie sa incaseze diferenta. E dreptul fiecarui proprietar sa plateasca DOAR ceea ce consuma. E ilegala hotararea de majorare a fondului de rulment, in dreptul apt. dvs., daca nu s-au majorat cheltuielile. Vedeti art. 72 lit.1 si art.74 lit.1 si 2 din Legea 196/2018
Sincer, este prima oara cand aud de fond de rulment de 500 lei. Si marit chiar la 600 lei. Pentru ce suma asta asa de mare? Daca sunt persoane care nu achita intretinerea, nu cred ca este obligatia celorlalti locatari sa suporte si cheltuielile lor. Parerea mea. La noi, fondul de rulment este de 10 lei. SI avem un locatar care are datorii foarte mari la intretinere. Care este baza legala pentru stabilirea acestei sume, de o valoare atat de mare?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
ramona2018, utilizator
fond rulment = suma cea mai mare calculata pt o lună
Asociatia plateste cu banii dvs facturile si incaseaza penalitătile celorlalti care nu au platit...este ca un cămătar dar cu banii celorlalti
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
m1205, utilizator
va multumesc tuturor pentru raspunsuri;va voi tine la curent cu situatia 0 in septemebrie voi ajunge in tara si voi merge sa rezolv

Alte discuții în legătură

Buna ziua C.Claudia C.Claudia Sunt si eu chiriaș ANL si am o întrebare . Sunt obligată să plăteasc fondul de rulment si pentru ce se folosește? (vezi toată discuția)
Fond de rulment niculina_mih niculina_mih Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment doinagherasim doinagherasim Am facut cerere de restituire fond rulment,cu obligatie in scris,ca in termen de 5 zile de la data afisarii listei de plata,sa platesc contributia la ... (vezi toată discuția)