avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raportul de contraexpertiza, la momentul aprobarii lui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raportul de contraexpertiza, la momentul aprobarii lui anuleaza raportul initial de expertiza?

Am un dosar in care instanta s-a schimbat pe parcursul judecarii pe fond primul judecator transferandu-se la o instanta din alt oras si instanta care a preluat cazul a pronuntat o hotarare pe fond stupefianta.
Instanta a ignorat complet majoritatea probelor din dosar, in special raportul de contraexpertiza si s-a pronuntat in baza raportului initial de expertiza, desi expertul care a intocmit raportul de expertiza a sustinut in suplimentul la raport faptul ca nu a respectat aliniamentul din actele cadastrale si ca daca instanta nu este multumita de concluziile raportului sau de expertiza poate apela la efectuarea unei contraexpertize, moment in care lucarea sa devine fara valoare pentru dosar.
Ceea ce s-a intamplat, instanta aproband la sedinta urmatoare depunerii acestui supliment de expertiza efectuarea unei contraexpertize conform prevederilor art 338 cod de procedura civila
Conform art 338 contraexpertiza se dispune MOTIVAT, la termenul urmator depunerii raportului/suplimentului de expertiza .
Intrebarea mea este din punct de vedere procedural o contraexpertiza, din momentul desemnarii ei , inlatura raportul de expertiza initial din analiza instantei ? (instanta fiind obligata procedural sa tina cont in sentinta de concluziile raportului de contraexpertiza, din moment ce a dispus anterior motivat efectuarea contraexpertizei, adica existau motive serioase privind inexactitatea concluziilor din raportul de expertiza initial ).
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
adi8165, utilizator
Cel mai recent răspuns: adi8165 , utilizator 13:12, 12 Iulie 2019
ok am inteles, va multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare expertiza dupa depunere expertiza si contraexpertiza, audiere martori alex901 alex901 Buna ziua Am un dosar de partaj in faza de apel si : Intrebarea 1 este daca la primul termen de judecare apel se mai poate solicita efectuarea unei alte ... (vezi toată discuția)
Partaj. contraexpertiza AlinaNegrut AlinaNegrut As dori daca cineva poate sa ma ajute cu cateva informatii. Sunt in proces de partaj cu fostul sot, si s-a realizat expertiza cu care nu sunt de acord, este o ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza in apel irina_270127 irina_270127 In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)