Confirm codului de procedură civilă,nu pot fi urmărite silit bunurile de uz personal sau cele care va ajuta la efectuarea unei profesii,loc de munca etc. Cand spuneti ca laptopul si telefonul sunt pe numele Dvs la ce va referiți mai exact?le aveti cumpărate printr un contract de credit ?Daca nu atunci nu pot fi urmarite silit.La stat nu apar bunurile minore pe care o persoana le deține.Daca le ati cumparat cu bani cash le ati achiziționat prin niste acte efectuate de niste magazine private....cel mai probabil va vor urmări îndeaproape situația salarială și cand va veti angaja propirea va începe să curgă.Dvs daca locuiti în chirie sau la o rudă,executorul judecătoresc nu va poate executa silit daca nu are o dovada clara cum ca laptopul si telefonul sunt alte Dvs.Tot ce se afla in interiorul spațiului cuiva este astfel considerat bun al acelei persoane.Si ma indoiesc ca poate gasi acte care sa dovedească ca laptopul si telefonul va aparțin.Si propirea pe salariu daca se va face tot nu veti rămâne fără bani.De ex dintr un salariu net de 1000 lei legea prevede ca se poate opri doar jumătate din suma.
cristina_95 a scris:
Buna ziua.
Am de platit la ANAF suma de 7200 euro.
Tinand cont ca pe numele meu nu am decat un telefon mobil si un laptop , pot fi executata silit doar pe aceste bunuri ? Pot sa ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa mea ?
Sau va intra in vigoarea doar poprirea cu o treime din salariu ?