avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am de plătit 7.200 de euro la Fisc, dar singurele ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am de plătit 7.200 de euro la Fisc, dar singurele mele bunuri sunt un telefon și un laptop. Pot fi executată silit și pe aceste bunuri sau doar mi se va popri o treime din salariu?

Buna ziua.
Am de platit la ANAF suma de 7200 euro.
Tinand cont ca pe numele meu nu am decat un telefon mobil si un laptop , pot fi executata silit doar pe aceste bunuri ? Pot sa ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa mea ?
Sau va intra in vigoarea doar poprirea cu o treime din salariu ?
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: leandrud , utilizator 12:21, 27 Iulie 2019
Eu nu rad deloc. Daca ai sti situatia mea , probabil nu ai rade nici tu.
Hotararea judecatoreasca exista si e definitiva.
De aia am intrebat. Nu vreau sa ma trezesc si cu laptopul pierdut. Si asa am pierdut totul. Cu justitia din Romania.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
cristina_95, utilizator
De ce nu mai lucrezi în prezent, ca să aibă creditorul de unde să-ți poprească datoria`??

Până acum 3 săptămâni ai spus că ai lucrat`! Ce s-a întâmplat de ai rămas fără salariu`?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiscul are inregistrate in baza lor de date propietatile imobiliare si masinile.Bunurile mobile gen telefon , laptop si alte asemenea pot fi declarate in cazul cind se prezinta un executor judecatoresc ca fiind ale unui vecin , prieten sau ruda apropiata.Executorul judecatoresc le poate sechestra dar daca sint propietatea altuia nu le poate valorifica fiindca nu se poate atinge de bunul altuia.Acum e foarte putin probabil , vazind ca nu aveti propietati inregistrate la fisc , acesta sa inceapa procedura executarii silite mobiliare.Acum nu disperati. Donald Trump era prin anii '80 falimentar fiind dator vreo 35 milioane de dolari la creditori inclusiv fiscul american.Acum e presedintele SUA. Se spune ca iesind din Trump Tower un cersetor ia cerut 1 dolar.Trump s-a uitat la el si ia spus ca el, cersetorul , e mai bogat ca el cu 35 de milioane de dolari !
Părerea mea e să stai linistită...
Probleme pot aparea dacă o sa ai pe numele tău bunuri de valoare, gen imobile, autoturisme etc.
Totuși, dacă vrei să îți rezolvi probleme amiabil poti cere o eșalonare a datoriei.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Alexsilasi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Confirm codului de procedură civilă,nu pot fi urmărite silit bunurile de uz personal sau cele care va ajuta la efectuarea unei profesii,loc de munca etc. Cand spuneti ca laptopul si telefonul sunt pe numele Dvs la ce va referiți mai exact?le aveti cumpărate printr un contract de credit ?Daca nu atunci nu pot fi urmarite silit.La stat nu apar bunurile minore pe care o persoana le deține.Daca le ati cumparat cu bani cash le ati achiziționat prin niste acte efectuate de niste magazine private....cel mai probabil va vor urmări îndeaproape situația salarială și cand va veti angaja propirea va începe să curgă.Dvs daca locuiti în chirie sau la o rudă,executorul judecătoresc nu va poate executa silit daca nu are o dovada clara cum ca laptopul si telefonul sunt alte Dvs.Tot ce se afla in interiorul spațiului cuiva este astfel considerat bun al acelei persoane.Si ma indoiesc ca poate gasi acte care sa dovedească ca laptopul si telefonul va aparțin.Si propirea pe salariu daca se va face tot nu veti rămâne fără bani.De ex dintr un salariu net de 1000 lei legea prevede ca se poate opri doar jumătate din suma.

cristina_95 a scris:

Buna ziua.
Am de platit la ANAF suma de 7200 euro.
Tinand cont ca pe numele meu nu am decat un telefon mobil si un laptop , pot fi executata silit doar pe aceste bunuri ? Pot sa ma trezesc cu executorul judecatoresc la usa mea ?
Sau va intra in vigoarea doar poprirea cu o treime din salariu ?

Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Zuza13, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita a bunurilor tertilor martinmarius1 martinmarius1 am avut o datorie la o banca din cauza neplati am fost vandut la o firma de recuperari,am platit o vreme dar acum am ramas fara servici si nu am posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Executare silita - procedura florareasa1 florareasa1 Cate licitatii ( de cate ori ) se pot face pt un imobil, teren, etc? (vezi toată discuția)
Datorie la firma de telefonie - consecinte Vasilica-Irina Vasilica-Irina buna seara.as vrea sa va intreb un caz care un stiu exact cum sa explic un prieten a avut abonament acum vreo 5 ani la cosmote cand sia facut abonamentul a ... (vezi toată discuția)