Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor :
- instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de înființare poprire pe salariul unui angajat
- sumele sunt foarte mari
- vă rugăm frumos să ne spuneți cât se va popri ? 1/3 sau 1/2 ?
- contabilul a spus că putem popri doar 1/3, pentru că la art. 729 alin. 2 din Noul Cod de procedura civila se poate popri până la maxim 1/2.
Acest lucru înseamnă că se poate popri mai puțin de 1/2 ?
sau înseamnă că trebuie poprit 1/2.?
Sunt cazurile tipice în care se duc mai mulți prieteni/cunoștințe și se împrumută fiecare, cu ceilalți care girează.
În cazul acesta, fiind vorba despre 2 datorii diferite, trebuie să virați 1/2 din suma totală.
Dar eu vă propun ceva: faceți cerere de conexare către executorul judecătoresc, să virați dvs. o singură sumă de bani în cuantumul total de 1/2 și să nu calculați cât să dați și pentru ce să virați.
buna ziua,
in cazut in care pentru un debitor (adica o persoana) se primeste o adresa de infiintare a popririi pentru un anume titlu executoriu, angajatorul trebuie sa retina o treime din salariul debitorului. daca ulterior anagajatorul primeste inca o adresa, de infiintare a popririi, pentru un alt titlu executoriu fata de cel din prima adresa adica un alt contract de imprumut, credit, o sentinta civila, bilet la ordin, etc, angajatorul va retine o jumatate din salariu. (art 729, alin 2, NCPC)
prin urmare, daca cei doi debitori care sunt executati in baza aceluiasi titlu executoriu sunt angajati in cadrul companiei dvs, si au un singur dosar de executare (pentru ca ati primit o singura adresa de infiintare a popririi de la un singur executor) urmeaza sa retineti 1/3 din salariul fiecarui debitor. daca veti mai primi inca o adresa de infiintare a popririi, in baza altuit titlu executoriu, pentru unul dintre cei doi debitori deja popriti, atunci va trebui sa ii retineti acelui debitor 1/2 din salariu.
Bună ziua, ieri la muncă a primit șefa de magazin un e-mail de la resurse umane să îmi pună poprire pe salariu 1/2 având în vedere că eu mai am încă 4 rate:kruk,credit și un CAR la pensionari. Poate să îmi oprească jumătate din salariu având în vedere că am și alte rate?Multumesc frumos!
Poprire salariu
flawrin28
Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)