avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune cu schimbarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune cu schimbarea locului de munca

Buna ziua. Angajatorul poate sa dispuna sanctionarea salariatului cu mutarea la alt loc de munca, imediat dupa ce a fost sanctionat anterior cu schimbarea locului de munca timp de 60 zile? Nu se incalca legea cu privire la schimbarea locului de munca ?Este sanctiune, dar nu cred ca poate sa se dispuna ignorarea textului de lege care prevede caDELEGAREA, caci pana la urma este o mutare de la locul de munca, nu poate fi mai mare de 60 zile in ultimle 12 luni, decat cu acordul salariatului.
Cel mai recent răspuns: romanul11 , utilizator 09:30, 1 August 2019
incerc sa nu le confund.Doar ca eu asa as procepe. ca acea exceptie nu poate sa fie decat in conditiile prezentului cod. Si intrebarea este, daca vedeti altfel situatia, Care sunt conditiile prezentului cod, care se aplica aceslei exceptii privind schimabarea locului de munca. Se pare ca legea aplica o cenzura de timp, chiar si acelei exceptii cu titlu de sanctiune.
Intr-un mesaj anterior, am mentionat conditiile in care se poate modifica locul de munca unilateral.

Probabil angajatorul dvs. cumuleaza sanctiunea disciplinara cu modificarea unilaterala ac.i.m. .. nu avem de unde sti exact -presupunem.

Puteti posta decizia primita ? Daca da, atunci postati-o.
In decizie, scrie clar ca se schimba locul de munca pentru o perioada de 60 zile. Apoi vine alta decizie dupa aceste 60 zile,in care spune ca se modifica pentru alte 60 zile locul de munca. Nu cred ca se poate asa ceva. Nici macar ca si retrogradare din functie.A fost un caz in care un salariat cu functie de conducere a fost ”retrogradat„ vezi doamne definitiv in alt post ..tot de conducere, cu toate ca postul pe care a fost pusa persoana ,era deja scos la concurs,dar concursul s a anulat.Ce inseamna sa fi sef. Te retrogradeaza din sef in..sef. Nu era pe contract de mandat pe OUG109/2011.Ciudate lucruri.Angajatorul nu poate sa retrogradeze decat cel mult 60 zile. in jurisprundenta am vazut ca retrogradarea din functie se poate face numai pt functii de conducere,dar nu am vazut art de lege, in acest sens. exista?
Codul Muncii
art.248
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
....
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
.....

Acele decizii trebuiau sa fie sau pot fi contestate in instanta.
Sunt in curs de contestare.Multumesc pentru efortul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de munca dana manea dana manea In ce conditii iti poti schimba locul de munca, felul muncii si functia? (vezi toată discuția)
Mutare in post de executie si reducerea salariului cyan cyan In ce conditii poate fi mutata o persoana dintr-o functie de conducere intr-una de executie si cu reducerea corespunzatoare a salariului? Daca persoana ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni la locul de munca Rares17 Rares17 Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt asistent medical pe postul de asistent anestezie la blocul operator.As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)