Buna ziua,v-as ruga sa ma ajutatii cu urmatoarea sitiatie si anume:in anul 2013 am cazut la serviciu pe o scara de marmura care nu avea fasii antiderapante sau altceva care sa nu alunece.mi-am fracturat coccisul,firma nu a declarat accident de munca si nici eu nu am fost imediat la medic pt ca nu am luat in serios aceasta cazatura,dupa 4 luni s a complicat situatia ,a aparut o acumulare de lichid care imi dadea dureri ingrozitoare,am fost la nenumarati neurochirurgi in tara si in Ungaria care nu mi au dat nici o solutie,pe acest fond de durere si nediagnosticare am facut depresie,durerea a continuat 4 ani timp in care am facut nenumarate tratamente,mentionez faptul ca de atunci depresia a continuat si in momentul de fata nu mai pot sa lucrez din cauza acestei boli.Doresc sa stiu daca as putea obtine o compensatie de la firma din care sa traiesc deoarece sunt in incapacitate neuropsihica ,toate acestea declansandu se datorita cazaturii.Multumesc!
In legislatie scrie cine si cand trebuie anuntat ITM-ul legat de producerea unui eveniment ce ar putea fi considerat accident de munca.
Le gasiti in H.G. 1425/2006, cu odificarile si completarile ulterioere, incepand cu Art. 114
ART. 114
Cercetarea evenimentelor are ca scop stabilirea împrejurărilor şi a cauzelor care au condus la producerea acestora, a reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare şi, respectiv, pentru determinarea caracterului accidentului.
ART. 115
Cercetarea se face imediat după comunicare, în conformitate cu prevederile art. 29 alin. (1) din lege.
ART. 116
(1) Cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporară de muncă se efectuează de către angajatorul la care s-a produs evenimentul.
Si urmatoarele articole..
A mai scris si domnul Popa mai sus...
Va puteti adresa ITM ului dar va v-a fi greu sa dovediti ca toate aceste probleme se datoreaza unei cazaturi produse acum 6 ani...
Pe documentele emise la 4 luni dupa accident ce scrie? Care ar fi fost motivul acelor probleme de sanatate?
Nu strica sa incercati dar nu stiu ce sanse aveti...
Ce este de făcut?
Vssav
Bună ziua. Am avut un accident la locul de munca, angajat fiind cu contract de 6 luni. A trebuit sa ma opereze la brat pt ca mi am tăiat mușchi. A doua zi ... (vezi toată discuția)