@aurel bp
Nu am dorit ca mesajul meu sa fie o critica, ci doar o corectie de nuanta. Persoanele in virsta sunt o categorie defavorizata, folosita in diferite scopuri, uneori electorale, de niste guverne inepte, pentru a justifica tot felul de actiuni, in cazul de fata pentru a justifica acea "contabilizare" falsa a comisionului bancar.
Nu trebuie blamati acei oameni pentru care noile sisteme de plata sunt o enigma,asa cum nu va place nici dvs.sa fiti incriminat pentru folosirea lor.
Singurii vinovati in povestea asta sunt acele persoane, chipurile reprezentative ale asociatiei, care confunda reprezentativitatea cu dreptul de a dicta pe mosia lor si a hotari strimb, in afara legii. Aveti o mostra in mesajul de mai sus, cum se minte prin omisiune si cum se ignora o lege din 2009.
@toneamarin
A cita mintind prin omisiune dintr-un articol de lege e tot minciuna si nu e nevinovata. Asa ca redau aici continutul primului alibiat din articolul 75 din legea 196:
(1)
Cheltuielile asociatiei de proprietari sunt cheltuieli legate de exploatarea, repararea sau intretinerea proprietatii comune si cheltuielile pentru asigurarea serviciilor de care beneficiaza proprietarii si care nu sunt facturate individual catre proprietatile individuale.
Contul unic bancar al asociatiei este proprietate comuna,exact cum e si casieria fizica.
Deci nu e asa cum spuneti dvs. :
"In art 75 se vorbeste de cheltuieli pt asigurarea serviciilor de care beneficiaza proprietarii si care nu sunt facturate individual ".
Se vorbeste despre orice fel de cheltuiala, prin urmare tot ce sustineti mai de parte e o constructie fara fundament.
In plus nu puteti explica cum se poate incalca prin aceasta flotare logica pe care o faceti o lege ca OUG 113/2009 ce transpune o directiva unanim acceptata in toata Europa.
Beneficiarul unui serviciu de plati electronice nu poate impune costuri suplimentare platitorului.
Dvs. exact asta faceti, sustineti ca beneficiarul-asociatia poate sa impuna un comision bancar la incasare (deci universal, care se impune oricui ce face transfer bancar in acel cont, chiar si statului, deci nu e specific unui anumit transfer, cel al platii intretinerii) proprietarului platitor din alta banca, ce-si achita acolo, la banca sa costul serviciului. Serviciul respectiv nu e gratis pentru proprietar si il achita bancii sale.
Nu este nevoie de nici o modificare legislativa, banca (orice banca) spune clar pe site-ul sau ca respecta OUG 113.
Ca sa va creada cineva, veniti cu un document semnat si stampilat de banca si postati-l pe acest forum prin care banca sa recunoasca teoria dvs,. ca acel comision bancar este datorat
de drept de platitorul prin transfer bancar
Cititi ce scrie CEC Bank in declaratia sa de conformitate:
[ link extern ]
si veniti cu un document care sa infirme aceasta declaratie.