avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat va rog...iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat va rog...iesire din indiviziune

Suntem 3 mostenitori ai unui apartament dupa ce va deceda ultimul parinte,actualmente in viata ( 68 ani).Conform legii fiecare va primi 1/3 din masa succesorala (fiind 3 copii).
Intrebare : In ce conditii poate cere un mostenitor iesirea din indiviziune si cum se procedeaza, pt.cazul concret al unui apartment cu 3 camere?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: indian , utilizator 13:32, 31 Ianuarie 2007
nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune.
coindivizarii pot incheia niste conventii pe o perioada de cel mult 5 ani prin care pot mentine starea de indiviziune.asta numai daca vor.dar in general se cere indiviziunea.
eu am inteles ce vroiai sa afli...exista in dreptul nostru posibilitatea ca ascendentul, inainte de decesul sau sa faca o imparteala de ascendent prin care sa dispune inca din timpul vietii sale cine ce sa mosteneasca dupa decesul sau.dar nu are aceasta posiblitate de a obliga oamenii sa stea o viata legati de o casa.
poti justifica cu temei legal aceasta perioada de 5 ani despre care vorbesti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor, situatie complicata sionroxana63 sionroxana63 Buna ziua. As vrea sami spuneti daca este legal sa se emita un certificat de mostenitor sotiei unui mostenitor decedat in cazul in care nu au copii. Avem un ... (vezi toată discuția)
Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)