avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine va mosteni apartamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine va mosteni apartamentul?

. Ei au avut un apartament. Ei au avut doua fiice care traiesc: una e mama mea si alta matusa mea. Matusa mea are un fiu .. Matusa mea si mama mea vor sa imi lase apartamentul mie. In cazul acesta trebuie sa renunte la succesiune mama mea, matusa mea si fiul matusii mele ? Si va trebui sa fac eu succesiunea dupa bunicul meu, succesiunea dupa bunica mea si sa platesc 1 % din valoarea apartamentului. ? Trebuie facute doua succesiuni. Apartamentul se imparte jumatate/ jumatate intre bunicul mort si bunica moarta ?
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2019
RicaRamurica, utilizator
Daca bunicii au descendenti ( nepoti de fiice) ei vor veni la succesiune caci fac parte din prima clasa de mostenitori, dandu-i la o parte pe fratii si surorile bunicilor, care fac parte din clasa a doua de moștenitori. ( Nu pot fratii si surorile bunicilor , sa-i dea la o parte pe descendenti, descendentii ii dau la o parte pe fratii si surorile bunicilor ) . Deci cele doua fiice pot renunta la mostenire, apoi apartamentul ar reveni mie si varului meu, apoi daca varul meu renunta, apartamentul imi revine mie.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
RicaRamurica, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi dacă stiti asa bine ce aveti de facut, de ce mai întrebați?
Procedati cum credeți.
Pai pana la urma intrebai pe notari, si imi zisera ca daca ceilalti dau declaratie ca renunta, eu pot da declaratie ca accept si ca imi revine mie apartamentul. Deci se poate . Si toti de aici imi scriu ca nu se poate , dar notarii imi spusera ca se poate, dar sa dea ei declaratie ca renunta si eu declaratie ca accept . Se poateeee ! Uraaaaaa !
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
RicaRamurica, utilizator
Vedeti ca notarii o sa va ia bani.
Sa stiti ca nu va fac gratis.
Păi firește că o să-mi ia bani ! Unii notari îmi spuseră că trebuie să fac cadastru, dar poate găsesc pe vreun notar sau vreo notăriță care nu mă mai pune să fac cadastru !
Ultima modificare: Joi, 8 August 2019
RicaRamurica, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in urma.Atunci s-a facut succesiune. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire Ardelean Iulia Ardelean Iulia Suntem 4 frati, parintii au un apartament. Tatal nostru a murit in Octombrie 2017, mama a ramas in apartament. Noi, cei 4 frati, dorim sa renuntam la partea ... (vezi toată discuția)