avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am cumpărat recent o casă cu banii obținuți din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am cumpărat recent o casă cu banii obținuți din vânzarea alteia, pe care o aveam dinainte de căsătorie. Are soția dreptul la o cotă din ea la un eventual partaj?

Sint casatorit de 3 ani, acum 4 luni am cumparat o casa din banii obtinuti din vanzarea altei case dobindite inainte de casatorie. Plata s-a facut din contul meu la care sotia nu a fost niciodata imputernicita. In contractul noii case este trecuta si sotia, pentru ca nu se putea altfel fiind casatorit, trebuie sa fie trecuta si sotia, a spus notara. Acuma sotia a parasit domiciliul conjugal. Are dreptul la partaj?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 16:19, 13 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Quartila. Cred ca nu ati citit cu atentie ce am spus eu. Notarul l-a informat gresit. Asa cum este acum e normal ca si sotia este coproprietar. Daca se inteleg, la partaj sotia recunoaste si se imparte cum e normal, dupa contributie. Daca nu se inteleg, se deschide proces, sotul vine cu extrasele de cont, cu transferurile si dovedeste ca sotia nu a contribuit si ca banii au fost din sursa proprie. Deci sotia pierde procesul. Asta daca nu are cumva un avocat foarte nelalocul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj capelo capelo Buna ziua, am si eu o intrebare : in anul 1998 pe cand eram burlac am cumparat impreuna cu fratele meu o locuinata, dupa care am vandut-o la scurt timp, pretul ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta un act notarial de vanzare cumparare? mpalamariu mpalamariu in ce masura pot contesta un act de vanzare cumparare in contextul in care in momentul cumpararii de catre noi,sot si sotie ,mie nu mi s-a cerut nici macar ... (vezi toată discuția)
In timpul casatoriei am vandut apartamentul meu de cavaler si am cumparat ... rviorel76 rviorel76 In timpul casatoriei am vandut apart meu de cavaler si am cumparat altul,Acest nou apart este bun comun la divort? (vezi toată discuția)