avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract indididual de munca - nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract indididual de munca - nelamurire

Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate "Activitate de consultanta pentru afaceri si management" in functia de inginer?
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:51, 21 Iunie 2010
Angajatorului i s-a pus in vedere de catre instanta sa prezinte documentele prin care s-au realizat modificarile la c.i.m, cererea de reducere a normei de lucru, cererea care a fost anexata la decizia de incetare a ci.m., decizia de incetare a ci.m, statele de plata ale salariilor inca din luna noiembrie 2009 cand a fost un termen in proces si nici pana la ora acuala - si am mai avut inca 4 termene de atunci- intimata nu a prezentat aceste documente in instanta. Asadar, instanta a solicitat aceste documente de la ITM mai putin statele de plata. Acestea de altfel ca si celelalte documente enumerate mai sus nu sunt semnate de mine.
In aceasta situatie exista temei legal prin care sa oblige intimata sa prezinte aceste documente la dosar?
Cu stima
În dreptul muncii regula este că sarcina probei îi revine angaja-torului, indiferent de poziţia pe care acesta o are în proces, iar dacă el nu reuşeşte să facă dovada temeiniciei şi legalităţii măsurii luate, angajatul va avea câştig de cauză .

Art. 175 C.proc.civ. prevede ca : Daca inscrisul se gaseste in pastrarea unei autoritati sau a altei persoane, instanta va dispune aducerea lui in termenul fixat in acest scop. Cel care detine inscrisul este indreptatit sa refuze aducerea acestuia in cazurile prevazute de art. 173 , si anume:
1. cand cuprinsul inscrisului priveste chestiuni cu totul personale;
2. cand infatisarea inscrisului ar incalca indatorirea de a pastra secretul;
3. cand infatisarea ar atrage urmarirea penala impotriva partii sau a unei alte persoane, ori ar expune-o dispretului public.
Buna ziua,
In cadrul procesului avand ca obiect litigiu de munca - contestatie decizie de concediere a fost depus la dosar rezultatul raportului de expertiza grafoscopica. Acesta imi este favorabil, angajatorul societatii semnand in locul meu prin contrafacerea semnaturii mele acte aditionale la contractul individual de munca si decizia de incetare a contractului de munca. Decizia de incetare nu mi-a fost comunicata nici pana in prezent. S-a dat un nou termen deoarece aparatorii atat a intimatei cat si cel care ma reprezinta nu au fost prezenti.
Va rog respectuos sa-mi spuneti in temeiul carei legi societatea parata va fi obligata la achitarea drepturilor salariale? Cum se va solutiona litigiu?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog? marianelena marianelena Sunt in litigiu cu soc.,procesul ajungand in faza de recurs.Din lipsa de bani nu am angajat un avocat.Soc. a emis o decizie de desfacere a cim prin demisie ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de munca? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Patronul a semnat contractul in locul meu din diferite motive,spuse de catre el.Cand am cerut sa semnez contractul ,mi-a zis ca a rebuit sa semneze ... (vezi toată discuția)