avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract indididual de munca - nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract indididual de munca - nelamurire

Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate "Activitate de consultanta pentru afaceri si management" in functia de inginer?
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:51, 21 Iunie 2010
Se schimba situatia numai in cazul in care in urma unei plangeri penale se stabileste de catre instanta de judecata ca fostul dvs angajator este vinovat, iar in baza acelei Hotarari Judecatoresti de condamnare se poate anula acele acte juridice semnate de catre altcineva in locul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Plangere penala pentru aceste documente am formulat cu un an in urma, insa cercetarea penala este anevoioasa.Din acest motiv nu am o hotarare sau rezolutie pentru dosarul penal in care sunt incluse aceste documente ce fac obiectul litigiului de munca(in cadrul dosarului penal sunt si documente realizate in aceeasi maniera ca si actul aditional la cim si cererea de incetare a cim dar intocmite si perfectate la functionari publici - ca atare, dosarul este la Parchetul de pe langa Curtea de Apel si cercetarea dureaza). Insa, pentru a solutiona dosarul civil - litigiu de munca- nu se poate invoca art. 178 CPCivila?
De asemeni, mai am o intrebare - Documentele , respectiv, Contestatia formulata intr-un litigiu de munca (proces civil) poate fi folosita si in dosarul penal?
Multumesc
Se poate folosi procedura inscrierii in fals intr-un proces civil ... Această procedură este reglementată de art.180-184 C.proc.civ. şi poate fi folosită atât în cazul înscrisurilor autentice, cât şi în cazul înscrisurilor sub semnătură privată.
Potrivit art.180 alin.1 C.proc.civ., dacă una din părţi declară că scrisul sau semnătura este falsă şi cealaltă parte nu este de faţă, instanţa va dispune înfăţişarea părţilor în persoană, la alt termen, când partea care a invocat înscrisul va arăta mijloacele sale de apărare şi va depune înscrisul pentru verificare.
Procedura înscrierii în fals este o procedură riscantă, deoarece partea care s-a înscris în fals poate fi urmărită penal pentru infracţiunea de denunţare calomnioasă, în cazul în care nu se dovedeşte falsul, iar dacă se dovedeşte că înscrisul este fals, autorul acestuia poate fi urmărit penal pentru infracţiunile de fals material sau fals intelectual.
La înfăţişarea originalului, judecătorul sau preşedintele completului de judecată va constata, prin proces-verbal, starea materială a înscrisului defăimat, dacă există pe el ştersături, adăugiri sau îndreptări, apoi îl va semna (spre neschimbare) împreună cu grefierul şi părţile. După ce va fi semnat, înscrisul se va depune la grefă. În cazul în care părţile nu vor sau nu pot să semneze, se va face menţiune despre aceasta în procesul-verbal (art.181 C.proc.civ.).
La termenul fixat, judecătorul sau preşedintele completului va întreba partea care a înfăţişat înscrisul dacă înţelege să se folosească de el.Dacă partea lipseşte, refuză să răspundă sau declară că nu se mai foloseşte de înscris, acesta va fi înlăturat din proces (art.182 alin.2 C.proc.civ.).
Va multumesc respectuos dl. "freeelis" pentru raspuns, ma va ajuta enorm.
"Procedura înscrierii în fals este o procedură riscantă, deoarece partea care s-a înscris în fals poate fi urmărită penal pentru infracţiunea de denunţare calomnioasă, în cazul în care nu se dovedeşte falsul, iar dacă se dovedeşte că înscrisul este fals, autorul acestuia poate fi urmărit penal pentru infracţiunile de fals material sau fals intelectual." - In ceea ce priveste acest alineat, nu exista riscuri pentru infractiunea de denuntare calomnioasa deoarece sunt sigura 100% ca semnaturile si scrisul de pe aceste documente nu-mi apartin, iar in ceea ce priveste latura penala a celui care a infaptuit aceste infractiuni de fals daca este deja un dosar penal pentru infractiunea de fals sub semnatura privata si uz de fals exista posibilitatea ca aceste documente sa fie incadrate in infractiuni de fals material sau fals intelectual? Care este diferenta intre infractiune de fals sub semnatura privata si uz de fals vs. infractiude fals material sau intelectual?

De asemeni, mai am o intrebare - Documentele , respectiv, Contestatia formulata intr-un litigiu de munca (proces civil) poate fi folosita si in dosarul penal?

Multumesc.Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2010
Nina1, utilizator
Nu poate fi folosita contestatia formulata ... in cazul plangerii penale ca probe se va folosi documentul falsificat si , eventual, expertiza grafoscopica.

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog? marianelena marianelena Sunt in litigiu cu soc.,procesul ajungand in faza de recurs.Din lipsa de bani nu am angajat un avocat.Soc. a emis o decizie de desfacere a cim prin demisie ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de munca? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Patronul a semnat contractul in locul meu din diferite motive,spuse de catre el.Cand am cerut sa semnez contractul ,mi-a zis ca a rebuit sa semneze ... (vezi toată discuția)