avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract indididual de munca - nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract indididual de munca - nelamurire

Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate "Activitate de consultanta pentru afaceri si management" in functia de inginer?
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:51, 21 Iunie 2010
Angel 2007 a scris:



Ciudat,angajatorul intocmeste un contractul,il semneaza ,cealalta parte in contract-salariatul ,il semneaza,angajatorul il inregistreaza la ITM si apoi un exemplar il inmaneaza salariatului,si... in aceasta situatie el,angajatorul vrea sa anuleze CIM-ul ?:slap: ce-i asta?


A-ti pus punctul pe "i".Asta nu inteleg nici eu.Din moment ce angajarea s-a efectuat in conditii legale, s-a inregistrat la ITM , dupa aproape 3 ani angajatorul vine si sustine in cadrul unui litigiu de munca faptul ca societatea angajatoare a desfasurat o cu totul alta activitate decat cea in care eram specializata.Ori firma are ca domeniul activitate de cosultanta pentru afaceri si management.Domeniul "afaceri" fiind vast nu include si o functie de inginer?
Care este obiectul acelui litigiu de munca? ... desfasurarea unei activitati fata de cea prevazuta in actul cosntitutiv al S.C. nu constituie motiv de anulare a c.i.m.
freeelis a scris:

Care este obiectul acelui litigiu de munca?

1. anularea deciziei de desfacere a contractului de munca
2. anularea actului aditional prin care s-a inregistrat modificarea normei de lucru si salariu
3. repunerea in drepturile date de contractul de munca
4.plata salariului datorat pentru perioada de 6 luni reprezentand diferenta pentru norma de lucru (in urma inregistrarii actului aditional)
5.plata salariului cuvenit din momentul in care s-a inregistrat decizia de incetare CIM la ITM si pana la data platii efective
6. obligarea societatii la plata datoriilor aferente salariilor catre bugetul consolidat de stat, in cuantum legal
O precizare: decizia de incetare a CIM (55 b) nu mi-a fost comunicata. Cererea de incetare a CIM a fost inregistrata in ianuarie 2008 la ITM.
Tot ce ati precizat in mesajul postat nu are nimic de-a face cu nulitatea unui c.i.m. , ci este legat de anularea unei decizii de incetare a c.i.m. si de efectele anularii acestei decizii de catre instanta.

Nu inteleg de ce solicitati anularea deciziei ? .... banuiesc ca nu ati formulat cererea dvs , ci o alta persoana in locul dvs.
freeelis a scris:

Tot ce ati precizat in mesajul postat nu are nimic de-a face cu nulitatea unui c.i.m. , ci este legat de anularea unei decizii de incetare a c.i.m. si de efectele anularii acestei decizii de catre instanta.

Nu inteleg de ce solicitati anularea deciziei ? .... banuiesc ca nu ati formulat cererea dvs , ci o alta persoana in locul dvs.

Imi permiteti sa va relatez totul printr-un mesaj privat?Multumesc

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog? marianelena marianelena Sunt in litigiu cu soc.,procesul ajungand in faza de recurs.Din lipsa de bani nu am angajat un avocat.Soc. a emis o decizie de desfacere a cim prin demisie ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de munca? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Patronul a semnat contractul in locul meu din diferite motive,spuse de catre el.Cand am cerut sa semnez contractul ,mi-a zis ca a rebuit sa semneze ... (vezi toată discuția)