avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract indididual de munca - nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract indididual de munca - nelamurire

Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate "Activitate de consultanta pentru afaceri si management" in functia de inginer?
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:51, 21 Iunie 2010
Un cim nu se contesta :) ... el poate inceta sau desface ori anula.
Scuze. Reformulez intrebarea: In acest context poate cere angajatorul anularea CIM?
Poate cere in instanta anularea CIM,dar nu vad pe ce motiv ,el fiind un acord semnat de cele doua parti si vizat la ITM.

Ciudat,angajatorul intocmeste un contractul,il semneaza ,cealalta parte in contract-salariatul ,il semneaza,angajatorul il inregistreaza la ITM si apoi un exemplar il inmaneaza salariatului,si... in aceasta situatie el,angajatorul vrea sa anuleze CIM-ul ?:slap: ce-i asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Cauzele de nulitate ale c.i.m. sunt reglementate :
1. Codul muncii - Art. 27 (1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.
(3) În situaţia în care salariatul prezintă certificatul medical după momentul încheierii contractului individual de muncă, iar din cuprinsul certificatului rezultă că cel în cauză este apt de muncă, contractul astfel încheiat rămâne valabil.
....

2. Codul civil - se refera la cauzele de nulitate absoluta ale unui act juridic sau cauzele de nulitate relativa ale unui act juridic.
Cauzele de nulitate absoluta pot fi invocate oricand, iar cele de nulitate relativa in termenul general de prescriptie de 3 ani.
Nulitatea presupune existenta unor cauze de nuliate la data semnarii contractului.In domeniul privat angajatorul e liber sa angajeze pe Cine vrea...doar , in anii '90 , majoritatea celor cu studi superiare erau de formatie ingineri...iar firmele la care lucrau sau pe care le deschideau variau de la metalurgie....la design vestimentar...:D

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog? marianelena marianelena Sunt in litigiu cu soc.,procesul ajungand in faza de recurs.Din lipsa de bani nu am angajat un avocat.Soc. a emis o decizie de desfacere a cim prin demisie ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca patronul a semnat contractul meu de munca? mihai251979 mihai251979 Buna ziua! Patronul a semnat contractul in locul meu din diferite motive,spuse de catre el.Cand am cerut sa semnez contractul ,mi-a zis ca a rebuit sa semneze ... (vezi toată discuția)