avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am depus plângere penală în 2017 pentru că nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am depus plângere penală în 2017 pentru că nu mi-am primit salariul, situație în care erau mai mulți colegi. Acum am primit soluție de clasare cu motivul ,,Fapta nu e prevăzută de legea penală'', e normal?

In februarie 2017, am depus plangere la politie pentru ca nu am primit salariul aferent lunii ianuarie 2017 de la firma de paza angajatoare. Politistii au facut dosar penal pentru infractiunea de inselaciune, incadrare pe care ei au dispus-o, pe mine m-au chemat doar sa dau declaratie. Au fost mai multe persoane in situatia mea.

Acum, dupa 2 ani si jumatate de cercetari, am primit solutia de clasare fiind motivat ca fapta nu este prevazuta de legea penala?!

Ma puteti ajuta urgent, va rog? As vrea sa depun plangere impotriva solutiei la prim-procuror, dar sfatuiti-ma va rog cum anume. Este normal sa claseze dosarul? Eu nu mi-am primit salariul nici in ziua de astazi. Se poate incadra fapta in alt mod, alt articol prevazut de legea penala?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Interpretare? Oare cantitatea de monedă ce trebuie să o primesc în compensaţia unei munci depuse nu este UN BUN MATERIAL? Deci neprimind acel bun de care ar trebui să ma folosesc nu este o tulburare a unui drept de proprietate? Renunerarea este procedura prin care o Persoană de drept civil intră în POSESIA UNEI CANTITĂŢI DE MONEDĂ reprezentând Forţa de Muncă consumată în favoarea unei alte Persoane de drept civil. Adică are loc un schimb de drepturi de posesie. Munca mea în schimbul serviciului prestat. Faptul că sunt salariat este doar o condiţie circumstanţială, munca poate fi prestată şi în alte forme contractuale, ca liber-profesionist ori de către o entitate prestatoare de servicii, AI, II, AF, SRL, SA, ş.a.m.d.
Dle avocat, daca fapta nu indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune, de ce a fost incadrata astfel chiar de Politie? De ce sa fie doar dosar civil, fara o latura penala, pentru pedepsirea acestor infractori?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Este legala solutia parchetului, fapta respectiva nu indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune, este vorba de un litigiu civil.

Asta este procedura, cititi art.305 si urm.c.p.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I-am făcut plângere penală angajatorului pentru înșelăciune din cauza neplății salariului, dar dosarul a fost clasat. această faptă nu e prevăzută de legea penală? dserban dserban In februarie 2017, am depus plangere la politie pentru ca nu am primit salariul aferent lunii ianuarie 2017 de la firma de paza angajatoare. Politistii au ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea nu e fapta penala? nitmar nitmar intentionez sa contest in parte o rezolutie, dar vreau sa-mi lamuresc urmatorul punct : \"Neinceperea urmaririi penale fata de ...cercetat sub aspectul ... (vezi toată discuția)
Plingere penala tudor-daniela-mariana tudor-daniela-mariana As vrea sa stiu daca pot face plingere penala pentru inselaciune in cazul in care am de recuperat drepturi salariale din luna august 2010, iunie 2010, iar in ... (vezi toată discuția)