avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atestare administratori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atestare administratori

sunt administrator de asociatie de 14 ani.In anul 2004 am sustinut examenul si am primit atestatul de administrator pe durata nedeterminata,cu toate acestea,in urma cu cateva zile am fost anuntata sa depun la Primarie cerere de atestare , urmand ca in luna ian.2010 sa ma prezint la examen.Motivare: am fost atestati de un alt primar. Ce se intampla daca nu ne prezentam? Este ilegal sa lucram in continuare in baza atestatului pe care il avem?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:43, 30 Noiembrie 2009
@adriantot :)
Pai soferii dau examen in fiecare zi pe soselele patriei, uneori sunt sanctionati de politie, alteori de justitie si alteori de viata insasi....examen dur!
Economistii seriosi, lucrand zi de zi sunt in permanenta in contact cu legislatia, ca altfel firma lor ar da faliment....examen dur!
................
Administratorii lucreaza zi de zi, impart cheltuielile cum stie fiecare, daca mai apuca sa mai afle cate ceva bine, daca nu...nu-i bai..ca cine sa-i sanctioneze pe ei? Politie nu, primarie nu, instanta din cand in cand...si proprietarii platesc ....examen dur !....dar pentru proprietari!

De aceea m-am si intrebat: cati dintre cei care au atestat si ar trebui sa dea un examen, cu adevarat examen...l-ar si lua? Si o spun din propria-mi perspectiva.
Daca n-as fi intrat pe acest site si daca n-as sta cu legea pe un alt browser, cu facilitatile de cautare in ea, pentru ca deh! pozitia impune o anumita tinuta..... si-asa imi este greu uneori sa raspund la cate o intrebare....examen dur!

Si va spun drept ca din atatea necazuri cate am vazut istorisite aici, zau ca i-as chema pe administratori in fiecare an la testare, pana cand ar invata un lucru esential pana sa invete administratia...ca trebuie in primul rand sa respecte proprietarii care l-au angajat, care-i dau o bucata de paine si care adesea e destul de alba......!
am inteles pozitia d-voastra si in mare parte aveti dreptate.Revin totusi la intrebarea mea: ce credeti ca se poate intampla daca nu ma prezint la ex.? Legal,exista vreo posibilitate de a mi se anula atestatul?Nu am avut niciodata reclamatii,nu mi s-a gasit nici o neregula la nici o verificare facuta,nu am datorii mari.Am uitat sa mentionez ca am absolvit si un curs de adm.imobile in 2005
Revin totusi la intrebarea mea: ce credeti ca se poate intampla daca nu ma prezint la ex.?

ne-ati spus ca aceasta decizie este in urma unei hotarari ale CL,incercati sa intrati in posesia acelei hotarari ,este posibil sa o gasiti pe net(in ploiesti hotararile CL sunt postate pe siteul administratiei) si sa vedeti de ce au luat aceasta hatarare si veniti cu detalii
HCL precizeaza in ce consta ex.,ce trebuie sa contina dosarul,unde trebuie depus,cine constituie comisiile de ex,etc.,iar in ultimul art. se face precizarea ca cei care au fost atestati deja vor depune la vechile dosare doar cazier judiciar si adeverinta medicala de la medicul de familie.Atat..Noi am primit adresa de la primarie cu data depunerii cererii de inscriere,data pana la care trebuie sa completam dosarul si tematica.De ce reatestare? nu scrie nicaieri
E posibil ca in decursul anilor primaria sa fi primit multe reclamatii privindu-i pe administratori.
Si atunci primaria, care ea te face, ea te desface ca administrator, ce si-o fi zis? Ia, adunarea la mine, administratori, sa vedem ce stiti si ce nu stiti..... ca prea e lumea nemultumita de voi!

Alte discuții în legătură

Verificare anuala pentru administratori la asociatii de locatari in craiova andreisan andreisan In Craiova conform HCL (Hotarare Consiliu Local) 303/20.12.2012, s-a decis verificarea anuala a administratorilor de la Asociatiile de locatari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Atestat cornel1592 cornel1592 Doresc să aflu dacă un atestat eliberat înainte de apariţia Hotărâri nr.1588/ 2007 respectiv în anul 2003, este valabil în vederea angajări ... (vezi toată discuția)
Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)