Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu o problema legata de asigurarile de viata si imobil incheiate pentru un credit ipotecar la Credit Europe Bank.
Precizez de la inceput ca sunt un bun platnic, si niciodata nu am intarziat cu vre-o rata sau ceva de genul respectiv, nu am avut probleme cu bancile samd. mai am si alte credite fara probleme
Zilele trecute primesc un telefon de la CE in care ma anunta ca sunt restant la plata ratei de credit pe care o platisem cu cateva zile in urma. Ce s-a intamplat de fapt este ca rata pe care eu am platit-o luna aceasta a fost trasa de ei pentru acoperirea asigurarilor de viata si imobil si astfel am ramas restant cu ~ 20 mil la rata curenta.
Cu asigurarile treaba sta in felul urmator ( tot la ei au fost incheiate ):
- au fost incheiate acum un an cand am facut creditul ipotecar si platite respectv
- m-au sunat anul acesta de vre-o 2-3 ori sa imi spuna ca au expirat iar eu nu am apucat sa ajung pe la banca sa le reinoiesc si sa discut cu ei pentru ca am tot amanat si uitat
- ei spun ca au fost reinoite automat DAR CA AM FOST NOTIFICAT PRIN POSTA DE 4 ORI CU NOTIFICARE DE PRIMIRE, cu toate ca eu nu am primit absolut nici o notificare. Adresa de corespondenta era pe vechea adresa unde locuiam ( dar acolo locuiesc parintii mei, care mi-au spus ca nu au primit absolut nimic ) Intr-adevar nu m-am obosit sa ma duc sa imi schimb datele pe noul buletin dar nu cred ca schimba cu nimic situatia.
- nimeni nu m-a anuntat ce urma sa se intample...
Iar acum sunt dator cu 700 de franci bancii la rata de ipotecar ( pe care am platit-o ) si nu stiu cum sa procedez pentru ca nu dispun de acesti bani acum. Pentru ca am grija sa imi calculez lunar situatia financiara.
Sper ca exista cineva prin preajma care ma poate ajuta cu niste sfaturi... Au voie sa faca asa ceva, sa transfere o rata platita de mine pe alt scop fara notificare? Fara notificari? Au voie sa imi reinoiasca contractele de asigurare fara prezenta mea? semnatura? etc.
Banca sustine ca nu are cum sa ma ajute si ca trebuie sa platesc, iar eu tot insist cu o rezolvare amiabila. Am prieteni care nu si-au platit rate cu lunile si vad ca nu au probleme... dar eu nu pot sa ma complac in situatie si vreau o rezolvare.
Am sa analizez ambele contracte si de credit si asig sa vad ce clauze sunt prin contracte si revin cu detalii.
Deci va rog frumos inca o data daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi as fi recunoscator!
In cazul asigurarii locuintei scrie ca sunteti obligat sa asigurati imobilul pe durata rambursarii creditului, dar asta nu inseamna ca ei trebuie sa va incheie asigurarea (care e un contract cu totul diferit de cel de credit) fara acordul dvs. si sa deturneze sumele cum dorec dansii.
Faptul ca nu va respectati obligatia de a incheia asigurarea locuintei si asigurarea de viata stabilita prin contractul de credit poate avea o serie de sanctiuni expres prevazute in contractul de credit, dar nicidecum ca banca sa ia banii de rata si sa incheie asigurarile independent de vointa dvs.
Consider ca banca a procedat in mod abuziv.
Trimiteti-le in scris o adresa prin care specificati ca prin plata X s-a achitat rata nr.Y si e indicat sa faceti o reclamatie si la protectia consumatorului.