avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua. am intrebare si anume;este vorba de un accident de munca care nu s a declarat in anul 2013 in urma caruia am facut tulburare anxios depresiva care a revenit dupa anumite perioade de timp in care am mers la servici si am fost supusa stresului si solictarii neuropsihice pana am ajuns la depresie severa ai incapacitate neuropsihica de munca ,de la aceste depresii nu au trecut 3 ani si medicul de medicina muncii mi a dat fisa de aptitudini fara solicitare neuropsihica.as putea sa actionez in instanta firma pentru acest lucru?
O alta intrebare :ultimele 3 luni am fost in concediu medical 86 de zile ,dupa terminarea concediului am solicitat incetarea CIM cf art 61 lit c din CM .mi s-a dat o perioada de preaviz de 20 de zile in conditiile in care in perioada concediului medical am primit de la medicina muncii fisa cu incapacitate temporara de munca,este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 2 Octombrie 2024
Nu am stiut ca pot refuza acest "beneficiu",mai am 3 zile de mers la servici ,in preavizul de 20 de zile
Eu asa stiu, ca poti renunta la unele "beneficii".
Daca mai aveti trei zile din preaviz..., eu zic sa mergeti in continuare...
Sigur o sa ma mai chinui inca 3 zile
As mai avea o intrebare ,daca intru in somaj cine ar putea stabili daca hipertensiunea de care sufar si epuizarea psihica si fizica care am avut-o acum 2 ani sunt boli profesionale ?
Suspiciunile de boala profesionala se raporteaza de orice medic, inclusiv medicul de medicina muncii, la DSP , prin completarea unui formular ( BP1).
Acestia, impreuna cu medicul de medicina muncii, fac un control, intocmesc un raport si completeaza un alt formular ( BP2) i caz ca se confirma aceasta suspiciune.
Puteti intreba medicul de medicina muncii sau la DSP judetean.
Aveti legislatia mai jos
Legea 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale*)
[ link extern ]
H.G. 1425/2006, incepand cu Art. 149
[ link extern ]
Art. 150 din HG 1425/2006
Medicul care suspectează o boală profesională sau o intoxicație acută profesională completează fișa de semnalare BP1, prevăzută în anexa nr. 19, și trimite bolnavul cu această fișă la unitatea sanitară de medicina muncii, respectiv clinica de boli profesionale sau cabinetul de medicina muncii din structura spitalelor, în vederea precizării diagnosticului de boală profesională ori de intoxicație acută profesională.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Ionut.ion, utilizator
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Examen medicina muncii-rezultat negativ luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la examenul de medicina muncii. Ce se intampla cand in urma examenului anual medicul spune despre un angajat ca nu ... (vezi toată discuția)
Pot fi declarat inapt de munca condiționat?!buna ziua ! lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va ... Lavinia1307 Lavinia1307 Buna ziua ! Lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va rog?! Cu un diagnostic dorsalgie joasa 653-M54-4,pot fi declarata inaptă de muncă,de către ... (vezi toată discuția)
Concediere inaptitudine medicala zxz19 zxz19 Buna seara Care sunt pasii de urmat pt a concedia pt inaptitudine ( dupa ce avem fisa de aptitudine de la medicina muncii cu precizarea ca angajatul e ... (vezi toată discuția)