Off topic:
Daca ne luam dupa origini vine din latina: manu tenere
Daca ne luam dupa uzanta tehnica si dupa tara unde a aparut prima data revolutia industriala , Anglia, as zice ca originea sa in tehnica vine de acolo. Eu cel putin din engleza il cunosc. In Romania a inceput sa fie folosit dupa '90 incoace si in general cam toti termenii tehnici sunt din limba engleza.
Daca ne luam dupa un dictionar English-French "entretien" e mai aproape de sensul tehnic.
[ link extern ]
On topic:
Se poate inchide topicul, aici sunt de acord, desi subiectul e interesant.
Ca avem pareri diferite nu e nici o problema, eu imi sustin in continuare opinia bazata in principal pe temeiul legal (legea 196/2018 nu specifica nicaieri preventia ca scop si e si complicat sa crezi ca un singur om , administratorul, poate sa se ocupe si sa aplice asa ceva, iar un contract cu o firma dedicata acestui scop ar fi foarte scump). Faptul ca nu cunosc in practica un caz de asociatie care sa foloseasca tehnici de mentenanta preventiva (care sa utilizeze MTBF, analiza statistica de defecte etc) sau predictiva (care sa utilizeze senzori de detectie defecte si softuri de predictie) imi intareste convingerea.