avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul meu de vizitare minor e zilnic 17-22, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul meu de vizitare minor e zilnic 17-22, dar stau cu el chiar și toată noaptea când tatăl e la serviciu. Îmi poate impune, în aceste condiții, să stau doar la domiciliul lui în timpul programului?

Bună ziua, în urma divorțului, copilul minor a rămas cu domiciliul la tată. Eu am program de vizita zilnic între 17-22 și de achitat o pensie alimentara. Acest program este din cauza serviciului pe care el îl are,insa eu ajung sa stau cu copilul și pana la orele 01:00 și chiar și noaptea când el este la serviciu. Programul a fost trecut doar în acete, de dragul unui program, însă nimic cert. Eu ocupându-ma de copil când el este la munca.
Are dreptul legal, fostul sot să îmi interzică sau sa îmi impună în prezenta cui să îmi vad copilul sau să stau doar în imobilului lui, în cazul în care ar fi respectat programul?
Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:19, 11 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati specificat, nu va poate impune nimic intre acele ore.
De fapt, dvs ce doriti si el ce doreste ?
Eu am o alta relație acum, însă el nu îmi da voie sa îmi vad copilul în prezenta actualului. Mai mult decât atât le-a făcut o plângere la politie ca niciunul dintre membrii familiei lui să nu se apropie de copil...
Eu tocmai asta aveam ca și teama, sau nelămurire mai exact : legal mie îmi poate face ceva dacă eu îmi vad copilul în prezenta actualului? Țin sa menționez ca eu ca și mama, nu mi-aș expune copilul vreunui comportament neadecvat sau altceva și nimeni altcineva din familia mea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va poate impune in ce conditii se desfasoara vizita, Cum nici dvs nu puteti impune cu cine va locui tatal, respectiv copilul la un moment dat.
Nu inteleg de ca nu ati cerut ca locuinta copilului sa fie la dvs daca tot nu poate sta cu el ca lucreaza noaptea.
Dvs exercitati impreuna autoritatea parinteasca, ambii/ fiecare raspundeti pt copil, iar in timp ce e cu dvs, dvs raspundeti pt el.
Doar daca considera ca actualul dvs e un pericol pt copil, el poate solicita in instanta ca sa nu mai aiba contact cu copilul.
Corect, sunt perfect de acord cu ceea ce spuneți dvs., însă problema vine din partea lui pentru ca are impresia ca deține puterea absolută și fiind domiciliul la el poate face ce și cum vrea. Copilul a rămas la el pentru ca fost singura condiție ca noi sa divortăm și sa nu se întindem prin tribunale mai mult decât era cazul și să nu tulburam mai tare liniștea copilului.
Acum oare, dacă eu as deschide o acțiune în instanta pt a lua copilul la mine ar fi nevoie și de martori?

Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Floryna2017, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti posibilitatea de a decide unde va fi derulata vizitarea, nu este specificata in conventia de divort o locatie anume.

In cazul divergentelor, instanta de tutela lamureste aceasta chestiune.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Iuliaisp Iuliaisp Buna ziua,as vrea sa stiu daca in caz de divort cu copil minor la notar si custodie comuna as putea sa ii cer tatalui un program de vizita din partea lui mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)