avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul meu de vizitare minor e zilnic 17-22, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul meu de vizitare minor e zilnic 17-22, dar stau cu el chiar și toată noaptea când tatăl e la serviciu. Îmi poate impune, în aceste condiții, să stau doar la domiciliul lui în timpul programului?

Bună ziua, în urma divorțului, copilul minor a rămas cu domiciliul la tată. Eu am program de vizita zilnic între 17-22 și de achitat o pensie alimentara. Acest program este din cauza serviciului pe care el îl are,insa eu ajung sa stau cu copilul și pana la orele 01:00 și chiar și noaptea când el este la serviciu. Programul a fost trecut doar în acete, de dragul unui program, însă nimic cert. Eu ocupându-ma de copil când el este la munca.
Are dreptul legal, fostul sot să îmi interzică sau sa îmi impună în prezenta cui să îmi vad copilul sau să stau doar în imobilului lui, în cazul în care ar fi respectat programul?
Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:19, 11 Septembrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata, cum nu aveti specificat unde sa fie vizitat copilul, o puteti lua la dvs in acest interval si sa va duceti cu copilul unde doriti in perioada asta si sa fiti insotita de cine vreti.

Nu aveti ce explicatii sa cereti notarului si nici instantei, acel acord e prost intocmit si gata.
Daca vreti altceva sau nu neaparat ca vreti altceva, dar sa fie mai elaborat si mai clar.. ce se intampla in vacante , sarbatori, cum se desfasoara vizita etc ..practic nu ati stabilit nici conditiile in care se desfasoara vizita in acel interval, , trebuie sa va adresati judecatoriei cu cerere.
Pt ca situatia e complicata si tatal nu poate sta cu ea, va puteti adresa instantei sa cereti stabilirea locuintei copilului la dvs pt ca fata de perioada in care ati convenit sa stea la tata, au aparut schimbari, omul nu e acasa noaptea si nici nu va permite sa o luati la dvs, ori nu puteti asigura prezenta dvs in casa lui permanent.
Cf legii, cand intre parinti exista neintelegeri, sunteti in drept sa va adresati instantei.


art. 486

Neînţelegerile dintre părinţi

Ori de câte ori există neînţelegeri între părinţi cu privire la exerciţiul drepturilor sau la îndeplinirea îndatoririlor părinteşti, instanţa de tutelă, după ce îi ascultă pe părinţi şi luând în considerare concluziile raportului referitor la ancheta psihosocială, hotărăşte potrivit interesului superior al copilului. Ascultarea copilului este obligatorie, dispoziţiile art. 264 fiind aplicabile.


Deci.. ganditi-va intai ce vreti exact, acum si pe viitor legat de copil, discutati cu tatal, apelati chiar la mediator ca nu e o fericire sa ajungeti in instanta.. iar daca nu si nu vrea decat toate ca el.. chemati-l in judecata.
Tineti cont insa ca judecatorul nu traieste cu voi in casa si nu asista personal la discutii, asa ca daca ziceti ceva in instanta, ziceti cu probe.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
Mulțumesc foarte mult pentru acest răspuns mai mult decât elaborat. Mă gândeam să întreb notarul ca poate de la el înțelege, ca de la mine este imposibil să vrea cel puțin sa asculte.
Ca și probe, ce ar trebui oare sa fie, în afară de minimal un martor!
Adică, eu am și f multe discuții cu el, în scris în care îmi interzice anumite lucruri!
Mulțumesc mult încă odată!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot ce aveti in scris sunt probe si va puteti folosi de orice credeti ca va ajuta, martori etc.
La notar sigur ca puteti merge impreuna, poate daca ii explica notarul ca nu va poate interzice nimic legat de copil, intelege. Puteti merge impreuna si la un avocat. Va poate explica ce inseamna faptul ca desi locuieste la tata si dvs aveti program de vizita, ambii exercitati autoritatea parinteasca. Asta inseamna ca si dupa divort ramaneti parinti cu aceleasi drepturi si el ca tata nu are drepturi mai multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Iuliaisp Iuliaisp Buna ziua,as vrea sa stiu daca in caz de divort cu copil minor la notar si custodie comuna as putea sa ii cer tatalui un program de vizita din partea lui mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)