avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Programul meu de vizitare minor e zilnic 17-22, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Programul meu de vizitare minor e zilnic 17-22, dar stau cu el chiar și toată noaptea când tatăl e la serviciu. Îmi poate impune, în aceste condiții, să stau doar la domiciliul lui în timpul programului?

Bună ziua, în urma divorțului, copilul minor a rămas cu domiciliul la tată. Eu am program de vizita zilnic între 17-22 și de achitat o pensie alimentara. Acest program este din cauza serviciului pe care el îl are,insa eu ajung sa stau cu copilul și pana la orele 01:00 și chiar și noaptea când el este la serviciu. Programul a fost trecut doar în acete, de dragul unui program, însă nimic cert. Eu ocupându-ma de copil când el este la munca.
Are dreptul legal, fostul sot să îmi interzică sau sa îmi impună în prezenta cui să îmi vad copilul sau să stau doar în imobilului lui, în cazul în care ar fi respectat programul?
Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:19, 11 Septembrie 2019
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand luati decizii de acest fel, consultati si un avocat.
In principiu tatal nu va poate limita legaturile personale, dar daca va razboiti cu el trebuie sa tineti seama de consecinte.
In privinta programului, este gresit, nu trebuie trecut unul aiurea doar ca sa fie, asta e o eroare.
Locuinta stabilita pentru copil are efecte importante si este dificil sa o schimbati odata ce ea a fost stabilita. Nu ne jucam de-a mutatul copilului de colo dincolo, zice legea.
Totusi, puteti consulta un avocat sa vedeti exact care e situatia concreta in cazul dv. si daca aveti temeiuri.
Aici nu este vorba doar de mutat, eu am adresat întrebarea pt ca nu știu exact ce anume implica o deschidere a unei acțiuni în instanță.
Plus de asta noi locuim pe aceasi scara.
Problema principala era și este de fapt cea menționată inițial de mine.
Dar ms pt recomandare
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
Floryna2017, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să vă edificaţi, cereţi lămurirea dispozitivilului.Aceasta se face printr-o cerere adresată instanţei care a emis hotărârea, scrieţi numărul de dosar, cereţi lămuriri în privinţa locului desfăşurării programului de relaţii personale.Dacă e la domiciliul tatălui, atunci el poate impune cine să-i intre în casă, dacă este cu preluarea minorului, nu este treaba lui cine mai este în casa dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am si eu o intrebare dna Gradinaru, acelasi lucru il spuneti si tatilor care se indeamna unul pe altul sustinuti adesea de avocati femei sa filmeze, sa faca plangeri, sa sesizeze dgaspc, sa faca executari, sa ia bani de la gura copilului etc?:
In principiu tatal nu va poate limita legaturile personale, dar daca va razboiti cu el trebuie sa tineti seama de consecinte.

Sau le vorbiti de consecinte, indemnandu-i sa faca un efort de imaginatie si sa se gandeasca cam cat concurs isi va mai da mama pentru o relatie copil-tata, dupa ce cel din urma a facut tot ce-a putut sa o tarasca pe mama prin toate institutiile?
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
proastasatului, utilizator
"părintele separat de copil, are dreptul de o avea legături personale cu minorul, după cum urmează : o va putea vedea zilnic în intervalul orar 17:00 - 22:00"
Mai mult de atât nu este trecut în convenția dintre noi!
Oare dacă cer explicații notarului la care s a încheiat divorțul, ar putea sa dea?

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Iuliaisp Iuliaisp Buna ziua,as vrea sa stiu daca in caz de divort cu copil minor la notar si custodie comuna as putea sa ii cer tatalui un program de vizita din partea lui mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)