administratora a disparut acum citeva luni bune fara nici o explicatie iar presedintele desi nu are scoala pretinde ca acum el este si administrator si de cind a venit la asociatie acum 4 ani ma incarca la apa rece si pina anul trecut cind am montat calorimetre si la cadura trecea niste sume imense cu singura explicatie ca sint pierderi si nu le poate remedia deoarece locatarii nu vor da bani si astfel incarca in fiecare luna notele de plata.La un moment dat mi-a spus ca trebuie sa-mi fac verificarea periodica la apometre ca de aceea ma incarcat ca am avut citiri prea mici si am fost nevoit sa le schimb cu altele noi desi cele vechi functionau si cind l-am intrebat daca i-a verificat pe ceilalti locatari mi-a raspuns ca nu este treaba lui si mai nou sa fac cerere daca vreau sa verifice si la altii.Acum citva ani am avut caloriferele sigilate toata iarna cu proces verbal sigilii si semnatura de la cet si tot ma pus la plata in fiecare luna iar cind i-am spus a zis sa platesc ca nu mai poate sa modifice listele da ma scade el cumva si nici pina in ziua de azi nu a facut-o .....mai sint si altele dar cred ca deocamdata ajunge
Stiu ca nu are nevoie de atestat, insa am vazut ca situatia dureaza de mai multe luni. Nu stiu daca presedintele poate fi si administrator, chiar si in situatii de criza.
In plus, din cate stiu, preluarea atributiilor administratorului in astfel de cazuri nu presupune si preluarea salariului.
@armenteros
Crezi ca cineva e dispus sa munceasca pe gratis? Si ce munca! Normal ca-si ia si salariul de administrator! Dar de unde stii ca nu poate cumula cele doua salarii? ;)
Nu am spus ca nu poate cumula salarii. Am spus doar ca presedintele nu poate sa fie si administrator, chiar si in situatii de criza.
Cand am facut cursul ne-a spus clar ca in cazul in care se preiau atributiile administratorului nu se preia si drepturile banesti. Initial aveam impresia ca e scris in lege, nu am gasit, insa mi-am adus aminte si am cautat in cursuri.
Indiferent unde ti se spune, trebuie sa ti se spuna citand dintr-o lege. Ca asa, ala o fi spus ceva, urechea care aude le trece prin filtrul mintii ei, mai pune ceva peste informatia asta sau ii mai scapa ceva, dar asa....cand spui clar...in legea cutare spune ca.... ne ducem si cautam in lege si daca asa scrie...Jos palaria!
Pana atunci zicem si noi ce zice in legea 230/2007.
Pe de alta parte eu am intrebat asa: crezi ca vreun presedinte cu indemnizatia lui pentru activitatea de presedinte se apuca de toata munca adminstratorului fara salariul aferent sub o forma sau alta? Poate sa-i creasca indemnizatia de presedinte in aceasta perioada, nu neaparat sa se cheme "salariu".
Sau crezi ca face munca voluntara?
Ca de ce o face sau cum o face sau cat timp o face e alta chestiune in discutie. Noi aici discutam acest aspect.
Raspund la o intebare cu o alta intrebare:
Dar de ce presedintele trebuie sa preia toata sandramaua?
Ca tot vorbim de lege, acolo spune "comitetul executiv preia atributiile...." ori presedintele nu este singur in comitet.
In al doilea rand, nu stiu de ce o situatie de urgenta, dupa inlaturarea sau plecarea administratorului, trebuie sa dureze cateva luni?
Se pot trimite oferte catre firme, sa publica un anunt la ziar ca sau prin alte mijloace se cauta administrator persoana fizica, se face AG in doua-trei saptamani, si pe baza ofertelor se alege administratorul.
Oare acel presedinte nu este cumva interesat de leafa administratorului si atunci ar tot interesul sa o taraganeye pana la calendele grecesti?
Cat despre ceea ce s-a spus la acel curs, intr-adevar, nu ne-a "citit" din lege, ci a fost ca la scoala: profesoru preda, elevu scrie.