avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii, jigniri, amenintari telefonice; rezolvare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii, jigniri, amenintari telefonice; rezolvare?

Buna ziua!
As avea de fapt 2 intrebari. Prima care ma macina are legatura cu titlul, insa probabil trebuie sa detaliez si cealalta ca sa stabilesc contextul.
Prietenul meu a lucrat la negru pentru un individ, la un local de alimentatie publica. De cand a plecat mai are de luat un rest de bani, insa nu ii primeste nicicum. Dupa ce l-a tot sunat fara rezultat pe fostul patron am incercat si eu.
Aseara mi s-a raspuns la telefon. In prima convorbire, individul recunoaste ca prietenul meu este fostul lui angajat, insa apoi incepe sa ma injure si imi spune ca acesta isi primeste restul de bani daca "prestez eu pentru ei".
Dupa ce am inchis, individul m-a mai sunat. I-am dat respins si am sunat eu ca sa fiu pe faza si sa inregistrez convorbirea. Am 3 convorbiri in care individul ma injura (nu pot scrie apelativele si formulele pe forum, insa credeti-ma ca sunt cele mai josnice), imi repeta ca nu are niciun ban de dat, ba mai mult ca nu stie cine e prietenul meu. Oricum martori sunt, asta i-am spus-o si lui Apoi ma ameninta cu o anumita cunostinta dintr-un partid politic, imi spune ca ne muta el din orasul de unde suntem, apoi iarasi injurii.
Acum eu am urmatoarele intrebari.
1. Pot eu personal sa-i fac ceva pentru ca mi-a adresat asemenea injurii si amenintari?
2. Persoana politica influenta cu care ma ameninta poate pati ceva cu implicarea sa in acest scandal? (ma gandesc ca daca fac publice conversatiile, acea persoana nu va uza de trafic de influenta)
3. Prietenul meu isi poate lua banii inapoi? Nu e prima data cand o pateste, insa cu siguranta e ultima, pentru ca nu mai accepta promisiuni de carti de munca. O alta fosta angajatoare are sa-i dea 800 lei. Are martori cum ca a lucrat acolo.

Ce e de facut ca sa gasim rezolvari? Imi cer scuze pentru textul lung, am vrut sa fiu cat mai concisa.
Multumesc frumos! O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Anonim1986 , utilizator 17:09, 29 Noiembrie 2009
Mergeti la politie si faceti plangere...apoi faceti plangeri la diverse autoritati cu atributii de control:Garda financiara, ITM....etc......una tot va dispune un control, mai ales ca acum vin sarbatorile:D
intr-un stat normal situatia ar fi fost alta

Suntem intrun stat normal dar ne irosim "inteligenta" pentru a-l scoate din normalitate. Ne bucuram ca putem incalca regulile scrise si nescrise, ca nu am platit amenda, ca nu am platit impozitul sau cotizatiile la bugete, credem ca suntem liberi cand de fapt ne aflam intrun libertinaj total daunator, dar ne suparam cand neregula in care am trait cu tot dinadinsul se indreapta contra noastra asa cum se intampla prietenului tau care nu-si mai primeste salariul. Si nu este singurul caz. Nu numai angajatorul a incalcat legislatia privind raporturile de munca ci si prietenul tau care putea sesiza ITM inca din primele zile de munca. Acum vreti sa va ajute cea pe care ati ignorat-o, legea. Ei bine se poate asa cum v-a spus colegii mei, pentru recuperarea salariului cel mai sigur este o chemare in judecata. Pentru convorbirile telefonice, o plangere la politie. Cat priveste persoana influenta care ar putea intervenii nu trebuie sa va faceti griji daca este "izolata".
Inteleg si eu cu ce a gresit prietenul meu, insa sub nicio forma, un om normal nu se adreseaza asa unei persoane pe care nu o cunoaste. Si trec mai departe de salar, care nu e interesul meu (recuperarea lui), pe mine ma deranjeaza atitudinea respectivului fata de mine.
Nu cred ca macar va inchipuiti ce mi-a fost dat sa aud.
Suntem constienti amandoi ca si el a gresit. Parerea mea e ca intr-un stat normal, se asigura conditii angajatorului sa declare angajatii, etc. Intr-adevar, vina este a amandurora, insa nu si a mea, ca sa fiu agresata verbal.
Un adevarat domn ar fi vorbit ca atare.
Eu nu l-am provocat, asta se poate auzi si din convorbirile telefonice.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare la infractiunea de lovire paraschivrares paraschivrares buna ziua , a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt: Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Inselata si citata la politie mrsica mrsica Ma numesc Marius si ma confrunt cu o problema la care sper sa gasesc lamuriri din partea dumneavoastra. Iubita mea a facut un credit de nevoi personale unui ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)