Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu o problema. Eu sunt divorțat de 1an și 7bluni având cu fosta un copil în vârstă de 6 ani. Copilul a început grupa 0 în România pe data de 09.09.19 iar în data de ieri 11.09.19 mama copilului dacă o pot numi asa a venit la școală, a luat copilul și a plecat cu el în Germania unde are domiciliul provizoriu și unde lucrează și în prezent. Normal eu cred ca trebuia sa fiu anunțat de către mama și de către învățător ca vrea sa îl retragă de la școală dar fără acordul meu în nici un caz asa consider. Am primit mesaj pe 11.09 ca ea este în Germania cu copilul și ca l a înscris la o forma de învățământ. Noi doi făcând o împuternicire unul celuilalt pentru a efectua călătorii cu copilul în Germania doar pentru călătorii nu ptr schimbarea domiciliului. Eu sunt în Germania la munca de 2 luni ce pot face în privința asta sa pot aduce copilul în tara în România și ce pași sunt de urmat pentru a deschide o acțiune la divort
Păcat ca în tot acest timp nu ați făcut acțiune sa schimbați domiciliul copilului la dumneavoastră, ba mai mult ați și dat procura sa poată pleca oricând cu copilul. E tardiv acum, ați acționat probabil fără sa va sfătuiți cu un avocat.
Asa cum v-am scris mai sus, puteți reclama rapirea copilului. Însă separat de asta e firesc ca într-o vacanta sau când se muta acolo imediat sa nu ii placa. Are nevoie de timp sa se adapteze, are nevoie de dragoste și susținere. Anul viitor pe vremea asta va fi perfect integrat cel mai probabil.
Custodie comuna
In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)