avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract prestari servicii ocazionale cu persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract prestari servicii ocazionale cu persoana fizica

Buna ziua,

Este legal sau nu ca o asociatie de proprietari sa incheie cu o persoana fizica un contract de prestari servicii pentru o lucrare ocazionala? Un exemplu este operatia de curatare a spatiului verde (sapat) ce se executa ocazional - 1 data pe an.
[ link extern ]

Unii spun ca asociatiile de proprietari trebuie sa lucreze numai cu firme autorizate, dar stim cu totii ca pentru unele lucrari nu exista efectiv executanti persoane juridice. Mai mult - de ce o firma poate colabora cu zilieri (ma gandesc aici la cei din agricultura), iar o asociatie de proprietari nu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 14:06, 9 Ianuarie 2020
@marcel.damaschin,

La urmatoarea postare veniti cu noi informatii, de parca nu ati vrea sa ne expuneti exact problema dvs. si la fiecare raspuns, tot adaugati...
In fine, daca este vorba de sume asa de mari, trebuie, intr-adevar sa lucrati cu o firma sau PFA cu care trebuie sa incheiati un contract de prestari de servicii, cu clauze "beton".

Ce-i aia ... daca as face cu o firma (dupa noile reglementari in constructii), m-ar costa probabil cel putin dublu/triplu si cel putin de doua ori mai proasta ca si calitate. ???

Aici este vorba de seriozitatea dvs. Ai firma de doi lei, inchei contracte de prestari de servicii de doi lei - daca ma intelegeti si nu mai ai pretentii.
Aveti o lucrare de executat, apai cautati o firma serioasa, o firma cu recomandari, etc., iar contractul sa fie incheiat, daca nu va pricepeti, sa fie incheiat de un avocat si o sa vedeti ca, daca discutam de calitate, apoi o sa fie de calitate, altfel nu-i livrati suma sau garantia...
Citit va rog si mai sus "alinacc", a carei opinie chair mi se pare...."beton". Ceea ce spuneti dv., scuze, nu prea. Chiar de as vrea....Multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)
Zilieri pentru santier camelia50 camelia50 Buna ziua Sunt particular din Bucuresti si doresc sa-mi izolez si varuiesc casa. Am gasit patru muncitori care pot sa ma ajute. Lucrarea ar dura aproximativ ... (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)