avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare antena satelit perete exterior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare antena satelit perete exterior

Buna ziua.

As dori sa stiu daca am dreptul sa montez o antena de satelit pe peretele exterior al unei camere.

Administratorul mi-a spus ca peretele exterior e parte comuna, dar eu credeam ca e inclus in suprafata construita, pe care am cumparat-o cand am achizitionat apartamentul.

Multumesc in avans pentru ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2009
danieljianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 15:14, 3 Decembrie 2009
@Armenteros: despre ce solutii ar fi vorba?

Voi face cererea catre presedintele de bloc si sper sa imi dea pana la urma aprobarea. Sunt dispus sa platesc si chirie pentru spatiul ala de 15 cm2 pe care sta suportul antenei prins de perete, dar doar daca vor plati chirie si toti care si-au pus aparate de A/C.

In fine, voi reveni cu noutati.
Era vorba despre mesajul postat de anterior de doamna elga, cu privire la aerul conditionat :)
In fine, am decis sa o las balta pentru moment, se pare ca exista o antena comuna pe bloc pentru Dolce... Nu e ceea ce vroiam, dar incerc asa o perioada. Oricum nu am asa mult timp sa ma uit la TV :)

Va multumesc frumos pentru rapunsuri.
foarte bine, oameni sa-si monteze antene/AC sau mai stiu eu ce au nevoie pe peretii din dreptul sau...dar daca acest perete de fapt este bun comun, adica al tuturor, ce vina are proprietarul ca Antena/AC/etc se monteaza afara ... si ce vina are asociatia ca e bunul comun si trebuie folosit ca atare.
aici vroiam sa ajung, se ajunge la o situatie paradoxala sau la mica intelegere dintre locatari...pai ce ar fi acum, asociatia (comitetul executiv) sa vina cu o hot. in care cei care au astfel de lucruri pe pereti sa plateasca taxe :)) ... ??? unde s-ar ajunge?
ce ar fi de facut cu aceste lucruri ? cum s-ar reglementa situatia cel mai bine (legal si fara probleme) ?
cavallis
Chiar daca este pe peretele din dreptul sau, daca e pe exterior nu-i apartine in exclusivitate. Fatada blocului este proprietate comuna.
Comitetul executiv, daca ar veni cu o asemenea hotarare, nu cred ca se poate aplica retroactiv.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
Armenteros, utilizator

Alte discuții în legătură

Aer conditionat alynus alynus buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema....mi-am cumparat aer conditionat....am inteles ca am veoie pe langa multe acte si de acordul vecinilor. Ce ... (vezi toată discuția)
Conflict cu asociatia de locatari prisecaru georgian prisecaru georgian Locuiesc in Ploiesti, intr-un bloc cu 10 etaje. Doresc sa instalez o antena tip satelit, insa din balconul locuintei nu se receptioneaza semnal. In ... (vezi toată discuția)
Antene pe fatada blocurilor dddgab dddgab Buna ziua. Cred ca am citit undeva ca montarea aparatelor de aer conditionat si a antenelor parabolice pe zidurile (fatada) blocurilor nu ar avea nevoie de ... (vezi toată discuția)