Buna ziua! Momentan sunt in Cic pt primul copil, născut în luna iulie 2018. Sunt însărcinată cu al 2, urmând să nasc în luna martie. Am auzit unele zvonuri ca firma de la care am plecat in Cic se va dizolva. Intrebarea mea este, ce se intampla cu situația mea? Sunt obligați să mă transfere si pe mine, ca și pe restul angajaților la cealalta firma? Sau vor scapa mai usor de mine avand contractul suspendat? Si mergând din Cic in Cic? Va multumesc mult pt raspuns.
Am inteles ... o alta precizare ne este de folos : operatiunile legate de c.i.m. va urma calea : 1. incetare firma desfiintata, angajare societate mama?
2. Desfiintare firma , preluare prin transfer societate mama ?
Si firma cealalta se inchide, radiaza de la Registrul comertului sau doar suspenda activitatea?
Daca va aflati in concediu medical si firma se disfiinteaza atunci plata concediului va fi preluata de casa de sanatate.
Dar care este problema, nu doresc sa va angajeze la cealata firma?
Da, imi este teama ca fiind in Cic la momentul "transferului" o sa raman pe dinafara. Nu cunosc detalii despre radierea firmei in amănunt. Va multumesc mult pt răspunsuri.
Sunt doua variante, cel putin eu asa cunosc...
Fie preia toti angajatii noua firma, in acest caz va preia si pe dvs., chiar daca sunteti in CCC-dar nu cred ca fac asta pentru ca ati spus mai sus ca vor semna un nou contract de munca...
Fie concediaza toti angajatii, radiaza firma de la ONRC sau ii suspensa activitatea ( reorganizare...) si ii angajeaza la noua firma. In acest caz nu mai sunt obligati sa va preia/angajeze la noua firma.
Interesati-va exact care este situatia.
Externalizare
rozi88
Buna ziua ,
O companie multinationala vrea sa externalizeze o anumita activitate . O divizie intreaga va fi prelutata de o firma mult mai mica unde nu ... (vezi toată discuția)