avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul refuză să-mi pună la dispoziție dosarul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul refuză să-mi pună la dispoziție dosarul de executare silită, spunând că legea nu-l obligă. Este legal așa ceva?

Buna ziua,
Am incercat sa obtin dosarul de executare silita de la executor dar nu vrea sa mi-l puna la dispozitie spunand ca mi-a trimis prin posta incuviintarea si procesul verbal de cheltuieli si ca legea nu-l obliga sa-mi puna la dispozitie decat actele emise de executor. Este legal asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Ok. Haideti sa o luam pe partea cealalta: va trebuie actele de executare pentru ce? Doriti sa contestati? Daca da, contestati si instanta ii va pune in vedere sa depuna dosarul de executare.
Da, daca depune contestatie la executare fara avocat nu il ajuta dosarul intrucat nu cunoaste normele de drept.
De pilda, pentru a invoca prescriptia executarii silite asa aiurea fara stiinta juridica merge oricum...
Depinde de motivele pe care se bazeaza contestatia.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Desigur. Era doar o alternativa pentru a fi sigur ca nu pierde termenul de 15 zile in care poate contesta. Nu recomand depunerea unei contestatii doar pentru a studia dosarul.
Da, in caz extrem se poate proceda si in acest fel mai ales daca exista indicii clare in sensul ca a operat termenul de prescriptie a executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita vrica vrica Am primit instiintare ca s-a declansat urmarirea silita impotriva Asociatiei de proprietari (persoana juridica )fara a fi instiinta prin presedinte Aceasta ... (vezi toată discuția)
Plata contravaloare dosar executional Laura Stamate Laura Stamate Am formulat o contestatie la executare silita. Executorul judecatoresc a formulat o adresa catre instanta prin care solicita plata contravalorii xerocopierii ... (vezi toată discuția)
Taxa fotocopie dosar Mia4 Mia4 Buna ziua! Intr un dosar pentru contestare executare silită am plătit taxa de timbru,mi se solicită si taxa fotocopie dosar de la executor . Pute ti sa ma ... (vezi toată discuția)