avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refacere acoperiș din condominiu: cine este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refacere acoperiș din condominiu: cine este răspunzător în cazul în care cad țigle sau zăpadă pe mașini?

Buna ziua,
Am citit ce s-a mai discutat aici, dar speta prezenta este un pic diferita.
Locuiesc la etajul 4 al unui bloc ce este prevazut din constructie cu acoperis din tigla.
Tigla s-a deterioriat si atunci cand ploua mai tare afara apa se infiltreaza in apartamentul unde locuiesc si al vecinului de pe acelasi tronson. M-am adresat asociatiei de proprietari care mi-a comunicat faptul ca nu dispune de banipentru reparatie si m-a mandatat pe mine pentru a efectua refacerea acoperisului. S-a emis un certificat de urbanism pe asociatia de proprietari, reprezentata de mine, doar ca nu toti vecinii pot participa cu bani pentru a achita proiectul si lucrarea, suma fiind una considerabila, deoarece certificatul prevede inlocuirea acoperisului pe tot tronsonul de bloc, nu pot pune tabla doar partea aferenta apartamentului meu si al vecinului.
Intrebarea mea este urmatoarea, in cazul in care o tigla cade sau zapada pe o masina sau o persoana, cine este raspunzator pentru pagubele produse?
Exista fonduri in cadrul primariilor privind aceste situatii, ma pot adresa lor cu o adresa sa le aduc la cunostinta acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:30, 25 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este acoperisul dumneavoastra si al intregului bloc indiferent ca stau la parter sau la ultimul etaj - nu este al primariei sau al altor vecini. Sunteti proprietari si ca atare invatati sa va gestionati singuri proprietatea. Daca cade ceva de pe bloc pe masini toti veti plati in solidar. Daca nu o faceti benevol veti fi executati (asociatia).
Domnu' Alex,
Interventia dvs. este binevenita. Asa este, numai ca daca cade o tigla, o bucata de gheata pe un autoturism parcat langa bloc, poate la 0,5m de perete, vinovat in primul rand este proprietarul autoturismului.
Cunosc un caz in care o bucata de tencuiala a cazut pe luneta unui autoturim foarte scump. Desigur, scandal, reclamatii, firma de asigurari a proprietarului autoturismului...
Asiguratorul l-a sfatuit sa o lase mai moale cu reclamatia deoarece masina nu era parcata regulamentar, adica in parcare, ci pe iarba, langa bloc. In instanta v-a pierde, intelegeti.
In rest numai de bine, interventiile dvs., chiar i-mi plac.
Stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de bunuri comune intr-un imobil lupu_alex12 lupu_alex12 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema, si nu prea stiu cum sa-i dau de cap, avand in vedere ca sunt cam singur. Blocul in care stau, construit ... (vezi toată discuția)
bună ziua. locuiesc ... viorel 33 viorel 33 Recuperare cheltuieli reparația acoperis. Bună ziua. Locuiesc într-un imobil cu patru etaje. Un vecin de la etajul patru a depus la asociație o factura ce ... (vezi toată discuția)
Reparație acoperis Ada Monica Ada Monica Bună. Avem mare nevoie de un sfat. În timpul unei furtuni mari , acoperișul blocului a fost smuls. Trebuie reparat urgent . Mentionez ca e un bloc cu ... (vezi toată discuția)