avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Firma web development, posibilitate de facturare ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Firma web development, posibilitate de facturare persoana fizica UE sau non-UE

Buna,

Doresca sa aflu mai multe informatii despre posibilitatea facturarii persoanelor fizice aflate in UE sau non-UE.

Eu ofer servicii de web development, in momentul acesta in calitate de "freelancer", doresc sa imi deschid o firma( SRL am inteles ca este cel mai bine, nu dispun de nici o diploma pentru a atesta ceea ce stiu, am invatat programare singur).

Clientii mei sunt majoritatea non-UE dar si Din UE, 95% persoane fizice, acestia platesc prin Paypal sau Bitcoin.

Cum se procedeaza legal pentru a factura un asemenea client pentru serviciile oferite, platesc TVA?

Fiind firma inregistrara am posibilitatea de a adauga ca optiune de plata, pe site-ul firmei, plata prin card de credit, la fel , cum procedez ca aceste incasari sa fie legale.

Sper ca am pus intrebarile corecte, am un volum considerabil de clienti si as dorii sa fie totul legal.
In cazul acesta cel mai bine este SRL, neplatitoare de TVA, puteti factura si incasa banii prin banca.

Atentie! La depasirea plafonului de 300.000 lei (65.000 euro la cursul din 01.01.2007) deveniti obligatoriu platitor de TVA.
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2019
Iulian MANEA, Contabil
Care a fost solutia gasita pana la urma? Cum se factureaza clientii care platesc prin paypal sau bitcoin, daca nu se cunosc suficiente date despre ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din freelancing MihaiPFA MihaiPFA Buna ziua Am nevoie de un sfat din partea d-voastra. Eu prestez servicii pe anumite site de freelanceri pentru diferiti clienti din strainatate. ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Paypal, pfa si facturi. Cristi234 Cristi234 Am 3 nelamuriri legate de PFA, paypal si facturi 1. Daca am un tarif de 4 lei pentru acces la continut premium la un website, cu plata prin paypal si am ... (vezi toată discuția)