Tzeatzea a scris:
Buna ziua
Am o intrebare putin mai întortocheată
. . .
Ce ne sfătuiți să facem
Raspunsul meu este: depinde! Depinde de ce fel de persoana sunteti. Daca sunteti o persoana carei ii place riscul, atunci puteti sa cumparati, apoi faceti cerere de interventie in interes propriu si va aparati drepturile in procesul dintre mostenitori mergand pe teza dobandirii cu buna credinta a bunului altuia. Daca totusi copiii barbatului decedat vor castiga pe teza simulatiei intre soti si a nulitatii absolute pentru vanzarea lucrului altuia (pentru cota de 3./4), veti putea sa va indreptati impotriva vanzatoarei (sotia nr 2) pentru a va recupera pretul platit. Estimez o durata a procesului de approx. 4-5 ani cu toate cheltuielile aferente (avocat, experti, taxe, timp). Daca insa sunteti tipul de persoana prudenta, care uraste sa traiasca in incertitudine, va puteti orienta catre alta proprietate. Eu as cauta o proprietata bazata pe un act de vanzare-cumparare si intabulare mai veche de 10 ani plus declaratia vanzatorului ca imobilul nu face obiectul vre-unui litigiu si nu a fost promis anterior unei alte persoane.
Succes!