avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să cumpăr o casă donată cu uzufruct viager ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să cumpăr o casă donată cu uzufruct viager și, ulterior, vândută. Care sunt riscurile mele în cazul unui proces între moștenitorii rezervatari ai donatorului și fostul proprietar?

Buna ziua
Am o intrebare putin mai întortocheată
Un bărbat a fost căsătorit cu prima sotie cu care are 5 copii,a divorțat de ea acu 30 de ani,nu stiu în ce mod (Nu s a făcut partaj, cel puțin nu se cunoaste) el a rămas singur proprietar care 30 de ani mai târziu a întocmit un contract de donație cu uzufruct viager cu soția nr 2 (el având cota 1/1)
În ianuarie acest bărbat a decedat
La o saptamana dupa deces soția nr 2 a făcut contract de vanzare cumpărare cu fiica ei.
Acuma această fiica(care este intambulata pe casa si teren) vrea sa ne vândă mie și soțului meu casa.
În timp ce ne pregăteam de cumpărare
Am aflat ca copii și fosta soție din prima căsătorie se pregătesc de a ataca în instanță modul în care soția nr 2 si fiica ai au pus stăpânire pe casa.
În acest moment în cartea funciară nu este nici un litigiu.
Frica noastră ca cumpărători este ca dupa ce cumpărăm casa,sau dupa sa nu pierdem casa sau mai rau si casa si banii în cazul în care cei 5 copii câștigă în instanță.
Toate actele sunt în regulă la vânzatoarea casei.
Ce ne sfătuiți să facem
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Tzeatzea , utilizator 23:00, 7 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ar fi bine sa va căutați alta casa. Cum in justiția noastră se pot da doua decizii ale instanței complet diferite pe aceeași speța, nu se știe peste ce judecător dați. Actul de donație este atacabil și poate fi desființat. Iar judecătorul poate dispune și anularea tuturor actelor subsecvente, inclusiv actul Dvs. Și atunci va trebui sa recuperați banii de la vănzator. Vânzător ce poate nu va mai avea nici un bun propriu și nici bani.
Mai sus ati spus ca defunctul i-a donat sotiei 2 casa, sub rezerva uzufructului viager, "el a rămas singur proprietar care 30 de ani mai târziu a întocmit un contract de donație cu uzufruct viager cu soția nr 2" ... Acum spuneti ca i-a dat-o prin vanzare-cumparare ... "vânzatoarea este nud proprietara din 2014 (avea contract vanzare-cumpărare din 2014 cu soțul ei") ...
Da a fost contract de vanzare cumpărare din 2014
AAcuma ca am văzut actele am inteles ca nu e donație

friday_325 a scris:

Mai sus ati spus ca defunctul i-a donat sotiei 2 casa, sub rezerva uzufructului viager, "el a rămas singur proprietar care 30 de ani mai târziu a întocmit un contract de donație cu uzufruct viager cu soția nr 2" ... Acum spuneti ca i-a dat-o prin vanzare-cumparare ... "vânzatoarea este nud proprietara din 2014 (avea contract vanzare-cumpărare din 2014 cu soțul ei") ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vc raveca raveca in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa donez o casa gabriela06072002 gabriela06072002 Oscilez intre a intocmi un act de vanzare-cumparare pt un imobil sau sa-l donez fiicei mele, pentru a nu putea fi atacata cererea de succesiune. Din cate ... (vezi toată discuția)
In caz de divort ce se intampla cu apartamentul in care locuim? ovidiu2009 ovidiu2009 As dori sa aflu ce se intampla cu apartamentul in caz de divort? Mentionez ca apartamentul a fost cumparat de la socrii in baza unui contract de vanzare ... (vezi toată discuția)