avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dat două declarații de martor în urma unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dat două declarații de martor în urma unui accident de muncă soldat cu invaliditate. Acum sunt chemat pentru a mi se aduce la cunoștină schimbarea încadrării juridice, ce înseamnă asta?

Buna ziua,
in urma unui accident de munca cu invaliditate care a avut loc in 14.02.2016 am fost chemat la politie de doua ori unde am dat declaratie in calitate de martor. Acum m-au sunat si mi-au spus sa ma prezint la ei pentru a mi se aduce la cunostinta schimbarea incadrarii juridice. Ce inseamna asta ? Voi fi pus sub acuzare si voi merge la proces in instanta.....sau depinde de hotararea procurorului de caz ? Nu exista si prescrierea faptelor ? de la accident sunt 3 ani si 8 luni.....
Multumesc, cu respect !
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 21:51, 6 Octombrie 2019
Ne puteti spune, pe scurt, cum s-a petrecut evenimentul?
Invaliditatea este permanenta?
Aspectele juridice nu le cunosc dar cred ca se poate face asta...
Evenimentul s-a petrecut in data de 14.02.2016, ora 04.00 intr-o duminica dimineata. In ziua de sambata a lucrat normal pana la orele 15.00, tot santierul si s-a turnat placa peste subsolul unui bloc de locuinte. Eu am stat la birou si in santier pana pe la orele 15.00 dupa care am plecat acasa. Am stabilit cu seful de santier ca de luni dimineata sa ne ocupam de tot ce trebuie ca masuri de siguranta balustrazi, etc....... . In timpul turnarii in jurul placii asigurarea s-a facut printr-o cordelina de care se agatau toti care iesea din perimetrul placii. Dupa program, administratorul fara sa anunte pe nimeni l-a oprit pe conducatorul locului de munca impreuna cu 4 muncitori si a organizat ca dupa ce se usuca placa sa faca elicopterizarea acesteia. A organizat toata activitatea, le-a spus la muncitori sa puna chiar si o balustrada din fier beton, dar care s-a dovedit ulterior neconforma - aceste lucruri reies din declaratia lui, eu le-am aflat bineinteles ulterior. La ora 04.15, duminica dimineata primesc un telefon de la conducatorul locului de munca, fiind singurul care am raspuns la telefon, precum ca, un muncitor a cazut de pe placa in timpul operatiunii de elicopterizare. Bineinteles ca, prima mea intrebare a fost ce cauta ei la munca la ora aia si duminica dimineata, uimit fiind ca au ramas la munca fara sa stiu. In acel moment chiar aveam musafiri si acestia s-au mirat ca oamenii nostri muncesc duminica dimineata si fara sa anunte. Evenimentele s-au derulat ulterior, repede cu internarea accidentatului, sosirea politei, etc. Intr-un final, victima a ramas cu invaliditate permanenta, de la brau in jos. Eu am facut cercetarea evenimentului pana la un amunit punct dupa care aceasta a fost preluata de Inspectia Muncii. La vinovat a fost trecuta dupa cum v-am spus, conducerea firmei pentru neluarea masurilor de siguranta in vederea prevenirii caderii de la inaltime.
Din cate stiu eu, victima nu a depus plangere pentru vatamare corporala din culpa si oricum din cate stiu avea si un termen pentru asta, de atunci trecand 3 ani si 8 luni. Eu pana in prezent am dat doua delaratii la politia care a ancheteaza cazul, in calitate de martor si numai ieri fiind sunat sa ma prezint pentru a lua la cunostinta schimbarea incadrarii judiciare. In continuare nu stiu ce ar putea sa se intample. Voi fi trimis automat in judecata, sau asta hotaraste intr-un final procurorul ? Voi mai fi audiat ? Nu stiu care ar putea fi mersul evenimentelor din acest moment ca sa stiu la ce ar trebui sa ma astept.
Multumesc, cu respect !
Inteleg.
Cum am mai spus, nu cunosc aspectele juridice, ce ar putea urma duoa prezentarea dvs. la politie ( am o idee dar nu vreau sa scriu prostii asa ca o tin pentru mine...). dar cred ca cel mai bine ar fi sa fiti prezent impreuna cu un avocat specializat.
Mai astepatati si alte pareri, poate sunt membrii care s-au confruntat cu aceasta situatie si cunosc ce poate urma...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok....sa stiti ca din acest motiv am scris pe forum pentru a afla pareri despre caz atat avizate cat si neavizate. Parerea dumneavoastra ma ajuta sa imi fac o idee despre ce ma asteapta chiar daca nu este de la o persoana avizata. Din acest motiv parerea dumneavoastra conteaza pentru mine si chiar as dori sa o stiu. Oricum va multumesc pentru disponibilitate.
Cu respect !
OK... Imi mentin parerea si cred ca doresc sa va faca si pe dvs., alaturi de administrator, de neluarea masurilor SSM...
Cand trebuie sa mergeti la procuror/politie

Alte discuții în legătură

Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, sunt responsabil cu ssm la o firma de constructii. In luna februarie a acestui an, am avut in firma un accident de munca care s-a soldat cu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca -raspundere ssm rev3enge rev3enge Buna ziua. Am rugamintea sa ne ajutati cu urmatoarea speta...angajat al societatii cu fise SSm , PSI la zi, cu autorizatii, cursuri ok..exercita atributiile ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă grav. misu1972 misu1972 Buna ziua, Sunt incadrat intr-o firma de constructii unde ma ocup cu securitatea si sanatatea in munca ca sef serviciu intern, de curand a avut loc un ... (vezi toată discuția)