avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Tatăl copiilor mei are de plătit, pe lângă ...
Discuție deschisă în Executare silită

Tatăl copiilor mei are de plătit, pe lângă pensiile de întreținere, și o executare silită. Cum se calculează sumele care i se rețin?

Sunt divortata si am doi copii. Tatal copiilor mei mai are unul. Din salariul lui, plateste atat pensiile, o executare silita de care nu s-a achitat de 10 ani, dar si o executare silita pe o restanta de majorare pensie. Prin executare s-a stabilit sa ii fie oprita lunar jumatate din venitul net realizat. Va rog sa ma lamuriti daca aceasta JUMATATE reprezinta jumatate din salariul net actual? sau este jumatate dupa ce achita pensiile de intretinere?
Concret: salariul lui este 5600 lei, are 3 copii a cate o sesime din salariu este egal 2800. Pe executare se specifica jumatate din venitul net...din cei 2800 care ii raman? sau la pensia celor 2 copii adaug pana la 2800 pentru cele 2 executari?
Cu multumiri
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 09:39, 15 Octombrie 2019
Pai...nu prea! deci... plata pensiei alimentare a celor 2 copii, se face prin op-banca. Eu intreb de diferenta de majorare pensie: din oct 2017, pana in martie 2019 (dosarul de executare reprezinta acea diferenta pentru majorare pensie neplatita de tatal copiilor din varii motive), si daca toate datoriile fata de mine si copiii mei reprezinta jumatate, in cazul asta, nu se incalca o hotarare judecatoreasca? conform prevederilor art. Art. 529 C.Civ. Cuantumul întreţinerii (2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. Deci se imparte jumatate din venitul sau net lunar la 3 si fiecarui copil ii revine cota de 1/6 din toate veniturile nete lunare. Asadar....de ce si alte datorii (catre mine, sau banci sau....ate credite), le plateste tot din jumatatea din care plateste pensiile de intretinere?? nu este logic sa plateasca din cealalta jumatate? adica din jumatate din venitul net ramas dupa plata pensiilor? Si, daca el ramane fara bani, este mai bine sa ramana copiii lui fara drepturi?? sau....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand am zis din mana nu m-am referit la modalitatea de plata, am vrut sa zic de bunavoie, nu prin executare silita.

Asadar....de ce si alte datorii (catre mine, sau banci sau....alte credite), le plateste tot din jumatatea din care plateste pensiile de intretinere??

Cine v-a zis ca plateste din ce trebuie sa platesca pensie ? pensie plateste 2800, Atat trebuie sa plateasca.
La angajator daca ajunge poprire pe 1/2 din salariu, trbuie sa faca contestatie la executare.. pt ca daca i se retin 2800 si plateste pensie 2800 ramane pe 0.
eu tot nelamurita sunt! si hai sa explic de ce:
5600 salariul lui
2800 jumatate
2800 se imparte la 3 copii (933+933+934)
2800 ramane la el, nu?
dar:
mai are 422 (o executare neachitata)+ diferenta de pensie din 2017 (in total 17 luni a 991lei/luna = aprox 1700)
eu am 2 copii: 933+933=1866 (pensia copiilor mei)+422 (o datorie veche)=2288
deci, el ramane cu jumatatea (intacta 2800) la care se adauga banii copilului lui 934 = 3734
deci...unde este jumatatea?
sau....pana la concurenta sumei jumatate 2800 (adica512 lei/luna??), sau din jumatatea lui??! si, daca este 512, (el avand restanta de 991/fiecare luna neplatiita), la cate luni sa ma astept...ca va termina datoria?? pana implinesc copii majoratul?!?!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu intelegeti ca nu faceti diferenta intre executare silita si ce plateste de buna voie. Lui la munca i-a venit de la executor sa i se retina 1/2 din leafa pt ca sunt mai multi creditori,2 din ce ziceti.
Pt ca din 2800 cat ii ramane nu poate plati pensiile la care a fost obligat, ori face contestatie la executare, ori nu plateste acele pensii sau plateste cat poate, ca nu are de unde.
Mai departe si dvs aveti doua variante daca nu va plateste pensia, fie faceti plangere pt abandon, ceea ce faceti degeaba, fie cereti sa il execute silit si ramane de vazut ce va fi, pensiile se vor plati integral, si restul creditorilor, vor executa altceva ca nu mai are din ce salariu sa i se ia.

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Adica Doamna daca sunteti smechera si actionati intelept BANCA nu mai are ce sa-i retina din salariu...
Daca tot n-ati inteles mergeti la un avocat si stie ce sa faca

Alte discuții în legătură

Plata cuantum pensie de intretinere de buna voie eagle_free eagle_free Buna ziua. Vreau sa ma interesez pentru un prieten care are obligatia platii pensiei de intretinere pentru un copil minor, fiind divortat de sotie. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs credite alina.livia alina.livia Am trait in concubinaj 8 ani. Din acesta relatie a rezultat o fetita. Pt a beneficia de pensie alimentara, se tine cont de creditele concubinului meu? Nu se ... (vezi toată discuția)