avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Tatăl copiilor mei are de plătit, pe lângă ...
Discuție deschisă în Executare silită

Tatăl copiilor mei are de plătit, pe lângă pensiile de întreținere, și o executare silită. Cum se calculează sumele care i se rețin?

Sunt divortata si am doi copii. Tatal copiilor mei mai are unul. Din salariul lui, plateste atat pensiile, o executare silita de care nu s-a achitat de 10 ani, dar si o executare silita pe o restanta de majorare pensie. Prin executare s-a stabilit sa ii fie oprita lunar jumatate din venitul net realizat. Va rog sa ma lamuriti daca aceasta JUMATATE reprezinta jumatate din salariul net actual? sau este jumatate dupa ce achita pensiile de intretinere?
Concret: salariul lui este 5600 lei, are 3 copii a cate o sesime din salariu este egal 2800. Pe executare se specifica jumatate din venitul net...din cei 2800 care ii raman? sau la pensia celor 2 copii adaug pana la 2800 pentru cele 2 executari?
Cu multumiri
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 09:39, 15 Octombrie 2019
DenisRif, EXACT ULTIMA FRAZA de la ultimul mesaj, era ceea ce am vrut sa citesc exact. cu multumiri!
Pentru putin si bafta !!!
Tocmai de aceea textul de lege este cat se poate de clar si descrie exact situatia mai ales ca prioritate la executare au tocmai acele pensii in totalitate si din ce ramane din 1/2 se ”ospateaza si banca” ..De-asta foloseam expresia ”smechera” adica de a jongla cu legea in favoarea dumneavoastra si in defavoarea bancii...

Mamicaingrijorata a scris:

DenisRif, EXACT ULTIMA FRAZA de la ultimul mesaj, era ceea ce am vrut sa citesc exact. cu multumiri!

Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cuantum pensie de intretinere de buna voie eagle_free eagle_free Buna ziua. Vreau sa ma interesez pentru un prieten care are obligatia platii pensiei de intretinere pentru un copil minor, fiind divortat de sotie. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs credite alina.livia alina.livia Am trait in concubinaj 8 ani. Din acesta relatie a rezultat o fetita. Pt a beneficia de pensie alimentara, se tine cont de creditele concubinului meu? Nu se ... (vezi toată discuția)