avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare?

Buna ziua. Am fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Am inteles ca am si 3 ani de supraveghere. E corect sau am inteles gresit de la avocat? Acum in ianuarie trece anul de condamnare. Ma pot apuca de scoala de soferi dupa acea data, trebuie sa mai stau 3 ani sau trebuie sa fac un dosar de reabilitare. Care sunt sansele? Multumesc anticipat.
de ce sa se ceara reabilitarea???
aceastea intervine de drept....art.133 c.pen..
E mi-am mai exprimat punctul de vedere o data. Trebuie constatata reabilitare intervenita de drept pt ca , in general nu se opereaza in cazier decat in abza hot care const reabilit, pt ca daca citim cond reabilit, ne vom lamuri .Iar mie nu mi s-a intamplat pana acum sa gasesc atata disponibilit din partea org abilitate, incat sa consemneze fara hot in fisa de cazier.Daca alti colegi au avut mai mult noroc , asta este, dar la unele IPJ-uri nu se practica.:D
Pe scurt: reabilitarea intervine de drept, insa daca aveti surprize la scoaterea cazierului judiciar, faceti o cerere de reabilitare la instanta care a pronuntat hotararea; in ce priveste examenul auto il puteti sustine la 1 an de la ramanerea definitiva a aceleeasi hotarari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare, examen pentru un nou permis de conducere lliviu lliviu :((am o condamnare de 5 luni cu suspendare pentru ca am condus sub inflenta alcoolului. au trecut vreo 2 ani si 2 luni de la condamnare. atunci mi-au anulat si ... (vezi toată discuția)
Examinare permis auto robert85 robert85 Buna ziua, In ianuarie 2008 am primit o condamnare la un an de inchisoare cu suspendare. \\\"Dosar ...../...../2007 22.01.2008 HOT. In baza art 87 alin 1 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pasm pasm Buna ,in anii 1999,2002 am fost condamnat pentru ultraj ,in 2007 am fost condamnat la 1 an cu suspendare cu un termen de incercare de 3 ani ,ce fel de cerere ... (vezi toată discuția)