avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de pensionare

Buna ziua ....am o salariata din 2012 care mi-a a dus decizia de pensionare azi,15.10.2019 dar a iesit la pensie cu data de 08.07.2019.Ce trebuie eu ca angajator sa ?...dorim sa colaboram in continuare in caza contractului de munca.
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 17:54, 15 Octombrie 2019
Doar daca cererea este facuta cu data retroactiva... adica, pana in data de 08.06.2019
Va rog daca se poate sa ma lamuriti asupra unui aspect....scrie acolo ceva de varsta de 65 de ani...Daca in decizie scrie ca varsta la data pensionarii in sistemul public este 61 ani si 1 luna ...inseamna ca nu poate face aceasta cerere ??/...nu inteleg ce inseamna acolo la punctul C chestia cu 65 de ani
Sunt doua situatii acolo:
1. la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare

2. cu caracter exceptional, pentru salariata care opteaza in scris pentru continuarea executarii contractului individual de munca, in termen de 30 de zile calendaristice anterior implinirii conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la varsta de 65 de ani; ...in acest caz, c.i.m. inceteaza de drept la varsta de 65 de ani.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc tare mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita varsta femei mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Am o salariata care peste o luna indeplineste conditiile conditiile de pensie limita varsta cu vechime minina la varsta de 61 ani si 2 luni. Conform ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept cim Alexandru_D. Alexandru_D. Buna ziua. Prin coroborarea dispozitiilor art. 56, alin . (1), lit. c) din Codul Muncii cu dispozitiile art. 93, alin. (7) din Legea 360/2023, CIM inceteaza de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca avem un angajat care in 16 august implineste ... PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Daca avem un angajat care in 16 August implineste varsta de pensionare, dar inca nu are decizia de pensionare, Este obligatoriu sa ii incetam ... (vezi toată discuția)